Ahududu Soslu Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Tart Kek İçin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase dondurulmuş ahududu(ben yazın toplayıp buzluğa koyduğum ahudududan kullandım)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- Çikolatalı sos
Ahududu Soslu Çikolatalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kek için gerekli olan yumurta ve şekeri bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyin ve tekrar çırpın.
- Tart kalıbınızı güzelce yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve düz bir tabağa aykırı çevirin.
- Ahududulu sos için ahududuyu ezip nişasta ve su bir tavada karıştırılıp yoğunlaşınca altını kapatıp soğuyan kekin üzerine dökelim.
- Üzerine de çikolatalı sosumuzdan döküp buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tart kekimizi dilimleyip servis edelim.