Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ahududulu Cheeskek

Ahududulu Cheeskek
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ahududu-lu-cheeskek-9.jpg

Ahududulu Cheeskek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket vanilyalı puding tozu (37gr 1 paketi)
  • 1 kilo quark(yada labne peyniri)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı taze limon  suyu
Alt tabanı için;
  • 1 paket olağan Ülker bisküvi (250 gram dı kullandığım paket)
  • 1 çay bardağı çakılmış fındık içi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
  • 1 su bardağı ahududu
  • 2 su bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker

Ahududulu Cheeskek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle chesskek in alt tabanı yapıyoruz.
  2. Rondodan çekilmiş bisküvileri ve fındık içini tereyağını da ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Sonra kelepçeli kalıbımızın altına bastırarak yayıyoruz güzelce bastırın her tarafı eşit yayın altı düz bir bardakla da bastıra bilirsiniz.
  4. Hazırladığımız tabanı buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Sonrasında başlıyoruz beyaz kekini yapmaya ; yumurtalar hariç bütün malzemeyi derince bir kaba alın yeterlice çırpın.
  6. Akabinde yumurtaları tek tek atın. Birini atın çırpın uygunca sonra öteki yumurtayı bu halde devam edin.
  7. Yumurtalarda bittikten sonra dolaptan alt tabanını hazırladığımız kalıba boşaltıyoruz hepsini ve evvelden ısıtılmış fanlı ayarda 170 derecede 1 saat kadar pişirin.
  8. Fırının atlına bir cam kasede su koyun chesskekiniz çatlamasın diye ben unuttum birinci basta çatladı azcık.
  9. Üzerinin yapılışı ; kücük bir tencereye bütün üzeri için olan gereçleri koyun soğukken güzelce karıştırın ve ocağın altını açıp kaynanana kadar karıştırmaya devam edin.
  10. Yoğunlaşınca olmuş demektir isterseniz mikserden geçirin yada hiç geçirmeden kullanın soğumaya bırakın.
  11. Chesskek pişince biraz soğuyunca üzerine dökerseniz daha iyiı olur. En az 10-12 saat bekletirseniz çok âlâ olur ????.
Afiyet olsun????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt