Ahududulu Cheeskek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 2 paket vanilya
- 2 paket vanilyalı puding tozu (37gr 1 paketi)
- 1 kilo quark(yada labne peyniri)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı taze limon suyu
- 1 paket olağan Ülker bisküvi (250 gram dı kullandığım paket)
- 1 çay bardağı çakılmış fındık içi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı ahududu
- 2 su bardağı su
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
Ahududulu Cheeskek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle chesskek in alt tabanı yapıyoruz.
- Rondodan çekilmiş bisküvileri ve fındık içini tereyağını da ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
- Sonra kelepçeli kalıbımızın altına bastırarak yayıyoruz güzelce bastırın her tarafı eşit yayın altı düz bir bardakla da bastıra bilirsiniz.
- Hazırladığımız tabanı buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sonrasında başlıyoruz beyaz kekini yapmaya ; yumurtalar hariç bütün malzemeyi derince bir kaba alın yeterlice çırpın.
- Akabinde yumurtaları tek tek atın. Birini atın çırpın uygunca sonra öteki yumurtayı bu halde devam edin.
- Yumurtalarda bittikten sonra dolaptan alt tabanını hazırladığımız kalıba boşaltıyoruz hepsini ve evvelden ısıtılmış fanlı ayarda 170 derecede 1 saat kadar pişirin.
- Fırının atlına bir cam kasede su koyun chesskekiniz çatlamasın diye ben unuttum birinci basta çatladı azcık.
- Üzerinin yapılışı ; kücük bir tencereye bütün üzeri için olan gereçleri koyun soğukken güzelce karıştırın ve ocağın altını açıp kaynanana kadar karıştırmaya devam edin.
- Yoğunlaşınca olmuş demektir isterseniz mikserden geçirin yada hiç geçirmeden kullanın soğumaya bırakın.
- Chesskek pişince biraz soğuyunca üzerine dökerseniz daha iyiı olur. En az 10-12 saat bekletirseniz çok âlâ olur ????.