Ahududulu Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 15-20 tane dondurulmuş ahududu
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- Ahududu ve yaban mersini
Ahududulu Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Tart kalıbınızı yağlayıp keki hazırlayana kadar buzluğa kaldırın.
- Keki için;Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yüksek devranda çırpalım.
- İçerisine süt, yağ ve vanilya ek edip tekrar karıştıralım.
- Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim ve düşük periyotta karışana kadar çırpalım.
- Karışımı tart kalıbına dökelim ve içerisine 15-20 tane kadar buzlu ahududu gönelim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Kreması için;Vanilya hariç tüm gereçleri sos tenceresine alalım.
- Hepsini evvel karıştıralım sonra daima karıştırarak yüksek ateşte pişirelim.
- Kaynadığında vanilyasını katalım ve bir çevrim daha karıştırıp altını kapatalım.
- Tereyağı ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Jölesi için;Tüm materyalleri karıştıralım ve kaynatalım.Bir taşım kaynaması kâfi.
- Keki piştikten sonra kalıbından çıkartalım.
- Kremasını üzerine dökelim.
- Meyvelerle süsleyelim.
- Üzerine jölesini döküp soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca servis edelim.