Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük uzunluk patlıcan
- 3 büyük uzunluk kapya biber
- 4 orta uzunluk domates
- 4-5 iri diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcan ve kapya biberleri bir kaç delik açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırında yumuşacık oluncaya kadar közleyelim.
- Onlar közlenirken domatesleri soyup blenderda geçirelim.
- Bir tencereye sarımsakları ince formda rendeleyelim.
- Zeytin yağında yavaşça sarımsakları kavuralım.
- Üzerine domates püresini ekleyelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Közlediğimiz patlıcan ve biberleri ayıklayıp onlarıda blenderda çekelim.
- Domates püresinin üzerine patlıcanla biber püresinide ekleyelim.
- En son tuz ve pulbiber ekleyelim.
- Güzelce suyunu cekmiş olmalı.
- Kavanoza sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp zıt çevirelim, çabucak tüketilecekse kapak sıkıştırmaya gerek yok soğuyunca bir kavanozda buz dolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.