Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ajvar Sos (Kahvaltılık)

Ajvar Sos (Kahvaltılık)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ajvar-sos-kahvaltilik.jpg

Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 büyük uzunluk patlıcan
  • 3 büyük uzunluk kapya biber
  • 4 orta uzunluk domates
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber

Ajvar Sos (Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcan ve kapya biberleri bir kaç delik açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırında yumuşacık oluncaya kadar közleyelim.
  2. Onlar közlenirken domatesleri soyup blenderda geçirelim.
  3. Bir tencereye sarımsakları ince formda rendeleyelim.
  4. Zeytin yağında yavaşça sarımsakları kavuralım.
  5. Üzerine domates püresini ekleyelim.
  6. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Közlediğimiz patlıcan ve biberleri ayıklayıp onlarıda blenderda çekelim.
  8. Domates püresinin üzerine patlıcanla biber püresinide ekleyelim.
  9. En son tuz ve pulbiber ekleyelim.
  10. Güzelce suyunu cekmiş olmalı.
  11. Kavanoza sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp zıt çevirelim, çabucak tüketilecekse kapak sıkıştırmaya gerek yok soğuyunca bir kavanozda buz dolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt