Akçaabat Usulü Un Helvası Kıvamına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 150 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 3 ,5 su bardağı kadar su
Akçaabat Usulü Un Helvası Kıvamına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimizden başlayalım ılık su kullanacağız şekerimiz erisin diye şeker ve suyumuzu kabımıza alalım eriyene kadar karıştıralım.
- Tereyağ ve sıvı yağımızı eritelim ve unu ilave edip topaklanmayacak şekilde eze eze pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kavrulan unumuzun altını kapatalım ve şerbetini yavaş yavaş ilave etmeye başlayalım bir çırpıcı kullanalım ki topaklanmasın pürüzsüz bir kıvam elde edeceğiz muhallebi kıvamında olacak önemli püf noktası orada sulu oldu diye düşünmeyin.
- Güzel bir kıvam aldıktan sonra altını açıp kaşığınızla 5 dk kadar daha kavurun güzelce fokurdadıktan sonra altını kapatın ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
- Ben şekilli kaplarda soğuk servis yapmak istedim.
- Kalıplarımı ıslatalım daha rahat çıksın diye helvamızı dökelim ve soğuduktan sonra servis edelim.Afiyetle.