Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- Tuz
- Aldığı kadar un (3,5 -4 su bardağı) kullandım
- 2 kuru soğan
- 3 orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kömbe ,normali kavurma ile yapılır ancak vejeteryan beslendiğimiz için patatesli yaptım.
- Yoğurma kabımıza un ,su, maya tuz alıp yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp yarım saat mayalandırıyoruz.
- İç harcını ise yağ ile soğanı kavuruyoruz.
- Sonra rendelenir suyu sıkılan patateslerimizi katıp kavurmaya devam ediyoruz.
- En son maydanoz ve kekik,tuz koyup altını kapatalım.
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıp tepsi boyutunda açın yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- İç harcından koyup üst katını da koyun.
- Üzerine karışımı sürüp 200 derecede yirmi dk pişirin.