Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akciğeri temizleyen: Kozalak şurubunun faydaları nelerdir? Kozalak şurubu nasıl tüketilir?

Akciğeri temizleyen: Kozalak şurubunun faydaları nelerdir? Kozalak şurubu nasıl tüketilir?
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
akcigeri_temizleyen_kozalak_surubunun_faydalari_nelerdir_kozalak_surubu_nasil_tuketilir_1617213705_8395.jpg

Çok sık kullanılmazsa da aslında asırlardır alternatif tıpta kullanılan kozalak şurubu devamlı öksürüğü keser. Akciğerleri temizleyen bu tabiat olağanüstüsü hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Meskende kolaylıkla elde edebileceğiniz kozalak şurubu bilhassa mevsim geçişlerinde uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Kozalak şurubunun yararları nelerdir? Kozalak şurubu nasıl tüketilir?

Geçtiğimiz günlerde yeni bir araştırma ile elde edilen sonuçlarda kozalak şurubunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıktı. Aslında yüzyıllardır tüketilen kozalak şurubu günümüzde artan hazır besin ve hazır besinler nedeniyle unutulmak üzereydi. Lakin artan virüs ve enfeksiyonlu hastalıklardan sonra doğal beslenmenin de ehemmiyeti hatırlatıldı. Bunlardan biri de kozalak şurubu oldu. Bedendeki hücrelerin yapısını yenileyerek hastalıklara karşı bağışıklığın direncini artıran kozalak şurubuna tıpkı vakitte kozalak reçeli de denir. Bu durum biraz kıvamıyla alakalıdır. Kimileri yaparken fazla kaynatarak kıvamını yoğunlaştırıp kaşık kaşık yerken kimileri ise daha sıvı formda tüketir. Anadolu'da bilhassa çam ağaçlarının yaygın olduğu köylerde mahallî halk tarafından sıklıkla tüketilir. 
  • Akciğerleri temizler. Hava yollarını yeniler.
  • Bedenin gücünü artırır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Enfeksiyonu ve toksinleri bedenden atar.


KOZALAK ŞURUBU NASIL YAPILIR?

Daha yararlı olabilmesi için uzmanlar yeşil olan kozalakların tercih edilmesini öneriyor. Yaklaşık 15 adet yeşil kozalak uygunca yıkanmalı. Daha sonra 1 litre su üzerine boşaltılıp ocağa alınmalı. Kaynadığı sırada Üzerine 2,5 su bardağı toz şeker ilave edilmeli. Son olarak kaynama devam ederken bir buçuk su bardağı ek edilmeli. Ortalama 3 ya da 3,5 saat boyunca kaynatılmalı. Ortada karıştırılmalı. Kıvamı istediğiniz noktaya gelince altını kapatıp ılımasını bekleyin. İçleri düzgünce yıkanmış olan kavanozların içine doldurun ve serin bir yerde bir kaç gün beklettikten sonra tüketin. Uzmanlar sabah aç karna ya da orta öğünden evvel bir iki kaşık tüketilmesini tavsiye eder.



KOZALAK ŞURUBUNUN YARARLARI NELERDİR?

- Teneffüs yolu enfeksiyonları sırasında ortaya çıkan öksürük akciğer rahatsızlıkları için kozalak şurubu tavsiye edilir. Virüslerin tesirini kısa müddette yok eden kozalak şurubu nefes darlığına da yarar sağlar.

- Bağışıklık sistemindeki hücreleri yenileyen kozalak şurubu mevsim geçişlerinde yaşanma ihtimali olan hastalıklara karşı direnci artırır. Bilhassa tertipli tüketilmesi önerilir.

- Güçlü bir sakinleştirici özelliği olan kozalak şurubu hudut sistemindeki deformasyonu yeniler. Bu sayede gün içinde artan gerilim ve depresyon riskini düşürür. Ayrıyeten uyku sorununu çözerek akşamları Daha rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

- Bedendeki tüm mikropları temizleyerek karaciğere takviye olur. Karaciğerin fonksiyonelliğini artırarak idrar yoluyla tüm toksinleri atar. Bu birebir vakitte cildin yenilenmesi içinde yararlıdır.

- Dişlerdeki çürümeyi azaltır. Besin atıklarını temizleyerek ağız kokusu ve ağız içi yaralanmaları önler. 

- Bedenin güç depolarını güçlendirerek kan akışını düzenler. Gün uzunluğu daha dinç ve enerjik olunmasını takviyeler. 
 

Similar threads

Çok sık kullanılmazsa da aslında asırlardır alternatif tıpta kullanılan kozalak şurubu devamlı öksürüğü keser. Akciğerleri temizleyen bu doğa harikası hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Evde kolayca elde edebileceğiniz kozalak şurubu özellikle mevsim geçişlerinde uzmanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Çınar pekmezi ya da maple şurubu olarak da bilinen akçaağaç şurubu yüksek oranda antioksidan içerdiğinden doğal ilaç olarak kabul edilir. Cilt sağlığından kalp ve damar sağlığına kadar faydası olan akçaağaç şurubu hücrelerin yenilenmesini destekler. Akçaağaç şurubunun faydaları nelerdir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan çam kozalağını yerli halk farklı yöntemlerle de kullanıyor. Özellikle bronşlara fayda sağlayan çam kozalağı güçlü bir enfeksiyon atıcıdır. Çoğu insanın dekor amacıyla kullandığı çam kozalakları hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Çam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
C vitamini bakımından varlıklı olan kara mürver, virüs ve bakterileri temizlemede tesirli olduğu kadar bağışıklığı da güçlendirmede hayli tesirli bir besindir. Yüzyıllardır tabiatın insan oğluna sunduğu mucizevi bir besin olan kara mürver hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Pekala...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kuşlar sayesinde neslini çoğaltan ardıç ağacının insan sağlığına faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Anadolu'da sıkça yetişen ardıç ağacı birçok medeniyete gölgelik etmiştir. Eski çağlarda dilek ağacı olarak geçen ardıç ağacında yetişen meyvelerin çayı yapılarak tüketilir. Sindirim ve ruhsal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,292Kullanıcılar
Bell noSon üye
Üst Alt