teknolojiuzmani
FD Üye
Akışkan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağ
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri (200ml klasik su bardağı)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
- İçine koymak için sütlü çikolata
Akışkan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı uygun bir kaba alınıp mikserlenir.
- Pudra şekeri ve toz şeker eklenip tekrar mikserlenir.
- Yumurtalar eklenir son kez mikserlenir.
- Toz karışımlar eklenerek el ile yoğurulur.
- Son olarak damla çikolata da eklenerek streclenip 15 dk buzluk kısmında dinlendirilir.
- Dinlenme işleminden sonra fırın 180 derece fansız ayarlanır ve hamur ceviz büyüklüğünde kopartılarak yuvarlanır ve ortasına parmak batırılarak küp küp kesilmiş sütlü çikolata koyulur ve tekrar yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen hamurlar fırına verilir ve 15 dk kontrollü pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra akışkan çikolatasıyla birlikte afiyetle yenir ????.