Akıtma Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz(tepeleme olmasın)
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- Un(yaklaşık 4, 5-5 su bardağı)
Akıtma Tanımı Yapılışı
- Bir kaba su, süt, şeker, tuz ve mayayı alıyoruz bir güzel çırpıyoruz.Bu ortada su ve süt ılık olacak kesinlikle .
- Sonrasında da unu yavaşça ek ederek süratlice çırpıyoruz .
- Kek hamuru kıvamında olunca üzerini örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra ısınan tavanıza kepçe yardımıyla dökerek hamurunuz göz göz olana kadar bekleyin daha sonra karşıt çevirin.
- Her iki tarafında kızarıp piştiğinde ocaktan alabilirsiniz.