Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı irmik
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 su bardağı süt
- Toz antep fıstığı, ceviz, fındık (isteğe göre)
Akşam Çaylarının En Tatlısı: İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ve sütü küçük bir tencereye alalım, şeker eriyince ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynayınca ocağı kapatalım.
- Öbür bir tencerede tereyağını eritip irmiği ekleyelim. Rengi dönene kadar kavuralım.
- İstediğimiz renge gelen irmiğe sütlü şerbetimizi dökelim.
- Sütü çekene kadar altı kısık olarak pişirelim. Dinlenen helvamızı akşam çay saatlerinde tüketmek için süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.