Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akşama Ne Pişireceğinizi Bilmiyorsanız Sizi Böyle Alalım: Kolay ve Lezzetli Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

Akşama Ne Pişireceğinizi Bilmiyorsanız Sizi Böyle Alalım: Kolay ve Lezzetli Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü
0
89

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70


'Bugün ne yemek yapacağım?' diye düşünüyorsanız, yemek yapmak istiyor lakin 'ne yemek yapsam?' sorusuyla boğuşuyorsanız, imdadınıza yetişiyoruz! Çok pratik ve lezzetli yemek tanımlarıyla oluşturduğumuz günün menüsüne kesinlikle göz atmalısınız! Bu pratik ve ekonomik yemek tanımlarına bayılacaksınız... Bugün günün menüsünde birinci olarak sebzeli mantar çorbası tanımımız var. Akabinde lokantalardakine taş çıkaracak kadar lezzetli bir tas kebabı tanımımız var. Yanına ise vazgeçilmezimiz, şehriyeli bulgur pilavı tanımımıza devam ediyoruz... Son olarak en sevdiğimiz tatlılardan biri olan irmik helvasının dondurmalı halini çok seveceksiniz. Deneyen herkese afiyet olsun!


Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi




Malzemeler

  • 250 gram mantar

  • 1 adet küçük havuç

  • 1 adet kapya biberi

  • 1 adet kuru soğan

  • 1-2 diş sarımsak

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 4, 5-5 su bardağı sıcak su 

  • 1 su bardağı ılık süt

  • Tuz ve karabiber
Sebzeli Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Havuç, kapya biber, soğan ve sarımsağı küçük küpler olacak biçimde doğrayın.  

2. Akabinde mantarları da ince ince doğrayın. 

3.Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp eritin. 

4. Küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve biraz soteleyin. 

5. Soğan, sarımsak ve biberi de ekleyerek sotelemeye devam edin.

6. Son olarak mantarı ekleyerek sotelemeye devam edin. 

7. Unu ekleyin ve sebzelerle birlikte kokusu çıkana kadar kavurun. 

8. Akabinde kaynamış suyu ek ederek ve orta ara karıştırarak 10 dk pişirin.

9. 10 dakika sonra ocağın altını biraz kısın ve 1 bardak ılık süt, tuz ve karabiberi ekleyin.

10. Güzelce karıştırın ve bir taşım kaynatın.

Tas Kebabı Tarifi



Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et

  • 1 adet soğan

  • 2 adet domates

  • 3 adet sivri biber

  • 3 adet patates

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 diş sarımsak

  • 2.5 su bardağı sıcak su

  • Karabiber

  • Kırmızı toz biber

  • Tuz

  • Sıvı yağ
Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

1. Kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte bir tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.  

2.  Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

3. Doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip uygunca kavurun.

4. Salçasını ekleyin ve kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ek edin.

5. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.

6. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.

7. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi



Malzemeler

  • 500 gram irmik

  • 250 gr tereyağı 
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı su

  • 2 su bardağı şeker 
İçi için:
  • Vanilyalı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

1. Süt, su ve şekeri küçük bir kaba alın, şeker eriyene kadar karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (ocakta değil)

2. Bir tencereye tereyağını alıp eritin. 

3. Eridikten sonra irmikler ek edip irmiklerin rengi yoğunlaşana kadar kavurun. 

4. Yeterlice kavrulan irmiklere şerbet ekleyerek çektirin. 

5. Helva ılıkken bir kaseye streç sinema serin. 

6. Kenarlarına irmiği yayın, ortasına dondurmayı koyun ve üstünü kapatın. 

7. Aksi çevirip servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız ve birbirinden kolay, pratik ve nefis yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Çok lezzetli ve pratik yemek tanımlarında bugün birinci olarak kremasız lakin kremalı tadında bir mantar çorbası tanımımız var. Akabinde çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüp bir türlü karar veremiyorsanız, bütçe dostu ve çok pratik yemek tanımlarını sizler için yazdık. Günün menüsünde: Ispanaklı ve havuçlu çorba, limonlu tavuk, sebzeli arpa şehriye pilavı ve sizi ferahlatacak limonlu tatlı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyor ve kolay, lezzetli, pratik yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde öncelikle sütlü mısır çorbası tanımımız var. Akabinde protein deposu bir yeşil mercimek yemeği tanımıyla devam ediyoruz. Yanına ise yasemin pilavı... Son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız, sizler için nefis yemek tanımlarından oluşturduğumuz çok lezzetli günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün menüde şifa dolu tavuk suyu çorbası var. Yanında ise fasulyenin en lezzetli hali olan fasulye tava tanımı var. Fasulye tava tanımının akabinde ise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Bugün günün menüsünde birbirinden sağlıklı ve fit tanımlarla formumuzu koruyoruz! Şayet akşama hafif bir şeyler pişirmek istiyorsanız bu tanımlara göz atabilirsiniz. Bugün evvel yoğurtlu bir detoks çorbayla başlangıcı yapıyoruz. Akabinde lezzetine doyamayacağınız bir makarna tanımı gelecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt