Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Akşama Ne Pişirsem?' Diye Düşünenlere Özel Yazın Gelişine Uygun, Bol Zeytinyağlı Günün Menüsü

'Akşama Ne Pişirsem?' Diye Düşünenlere Özel Yazın Gelişine Uygun, Bol Zeytinyağlı Günün Menüsü
0
85

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-e05c05b90adbc59fb4523465ad58f01de0239a8d.jpg


Yazın gelişini hoş bir günün menüsüyle kutlayalım! 'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız şayet, bu nefis yemek tanımlarına kesinlikle göz atın. Bugün menümüzde harikulade bir zerzevat çorbası, zeytinyağlı biber dolması, domatesli roka salatası ve yalancı tavuk göğsü tanımlarımız var. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun...


Enfes zerzevat çorbası tarifi




Malzemeler:

  • 1 kuru soğan

  • 1 büyük patates

  • 1 büyük havuç

  • 1 tane kabak

  • 2 sivri biber

  • 1 kaşık salça

  • Sıvı yağ

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Tuz

  • 7 su bardağı sıcak su (tavuk suyu ya da zerzevat suyunuz varsa daha güzel olur)
Enfes zerzevat çorbası nasıl yapılır?

1. Kuru soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayın.

2. Havuç, patates ve kabağı rendeleyin.

3. Sıvı yağda kuru soğan ve sivri biberi hafif kavurun, içine sırasıyla havuç patates ve kabağı ekleyip biraz kızarın, içine salçayı katıp kavurun.

4. Kavrulan sebzelere sıcak suyu baharatları ve tuzu ek edip yumuşayıncaya kadar pişirin.

5. Pişen çorbayı blenderdan geçirip tekrardan ocağın üzerinde biraz daha kaynatın.

Zeytinyağlı kuş üzümlü biber dolması tarifi



Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • Yarım demet maydanoz

  • Birkaç kısım taze nane

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü

  • Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

  • 1 adet büyük uzunluk domates

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • Tuz
Dolmaların üzeri için:
  • 1 adet küçük uzunluk domates
Zeytinyağlı kuş üzümlü biber dolması nasıl yapılır?

1. İç gereci için kuru soğanları ince yemeklik doğrayın, biraz zeytinyağında kavurun.

2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş 1 adet domatesi ekleyin ve karıştırın.

3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ek ederek kavurun. 

4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz hepsini ek edin.

5. Karıştırılarak ocaktan alın. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyin ve karıştırın.

6. Başka taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmını açın, yıkayıp kurulayın. 

7. Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirin. 

8. Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayın ve her biberin zirvesini kapatın.

9. Tencereye biber dolmaları dizin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Biberlerin yarısına gelecek kadar da su ek edin.

10. 20-25 dakika pişirin ve kesinlikle soğuk servis edin.

Domatesli roka salatası tarifi



Malzemeler

  • 1 demet roka

  • Yarım kırmızı soğan

  • 2 adet domates,

  • Zeytinyağı

  • Nar ekşisi

  • Tuz

  • Limon
Domatesli roka salatası nasıl yapılır?

1. Soğanları ince uzun doğrayın ve bir kasede suda ovarak bekletin.

2. Domatesleri iri küpler halinde doğrayın.

3. Rokanın saplarını ve ince yapraklı kısımlarını kalınca doğrayın.

4. Uygun boyutlu bir kaseye rokayı soğanı ve domatesleri koyun.

5. Üzerine nar ekşisi, limon ve zeytinyağı gezdirip salatayı karıştırın.

Yalancı tavuk göğsü tarifi



Malzemeler

  • 125 gram tereyağı

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı un

  • 1 litre süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

1. Tereyağını derin bir tencereye alın ve düzgünce eriyene kadar pişirin. Akabinde içerisine unu ek edin ve kokusu çıkana kadar güzelce karıştırın.

2. Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ekleyin ve çırparak karıştırın.

3. Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 

4. Üzeri göz göz olunca vanilyayı da ek edip ocağın altını kapatın.

5. Muhallebiyi mikserle ya da çırpıcıya 10 dakika çırpın. 

6. Bir borcamı suyla ıslatın ve muhallebiyi dökün. 

7. Buzdolabında soğumaya bırakın.

8. Birkaç saat sonra çıkarın ve servis ederken tarçın dökün.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Bulgurlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *8 adet yeşil dolmalık biber *2 adet domates *1 su bardağı pilavlık bulgur *1 kuru soğan *1 tatlı kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı domates salçası *Maydanoz taze nane *Kimyon *Pul biber *Kuru nane *Tuz *Karabiber *Şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Yazın sıcağının kendini hissettirdiği son günlerde yeme sistemimizi gözden geçirmenin tam vakti. Bilhassa akşamları daha hafif ve doyurucu yemeklere yönelmek midenizi yormayacak :) 1. Ayran Aşı Tanımı: 1 su bardağı buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 diş sarımsak 3 su bardağı yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kuru Fasulye Pilakisi Malzemeler: 13 bardak zeytinyağı 1 su bardağı kuru fasulye 1 orta boy kereviz 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı domates salçası 10 diş sarmısak 2 orta havuç Tuz, Karabiber Kuru fasulyeleri bir akşam önceden ıslatıp, orta derecede yumşayana kadar haşlayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
MALZEMELER 10 adet orta boy dolmalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı pirinç 34 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy domates (üzerlerini kapatmak için) 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 12 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Bugün günün menüsünde birbirinden sağlıklı ve fit tanımlarla formumuzu koruyoruz! Şayet akşama hafif bir şeyler pişirmek istiyorsanız bu tanımlara göz atabilirsiniz. Bugün evvel yoğurtlu bir detoks çorbayla başlangıcı yapıyoruz. Akabinde lezzetine doyamayacağınız bir makarna tanımı gelecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt