nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Mevsimi geldiğinde çiçek açan tat karnabahar ile yeniden lezzetine doyamayacağınız pratik bir tarif var Fırında soslu olarak hazırlanan karnabaharı beğeneceğinizi umuyoruz
Malzemeler;
2 adet yumurta
1 minik olarak karnabahar
½ dere bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 dere bardağı dek rendelenmiş kaşar
Tuzlu & karabiber
Nasıl yapılıyor anında özet olarak anlatalım;
Karnabaharı çiçeklerini ayırıp haşlıyoruz, haşlanan karnabaharları tuzlu ve karabiber ile karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Maydanozları ince kıydıktan daha sonra karnabaharların üstüne serpiştirin Yumurta, un ve zeytin yağını ve aynı zamanda yoğurdu çırparak üzerlerine dökün En üste kaşar peynirlerini dağıtın ve evvelden ısıtılmış 200 C ’ye fırında üzerleri kızarana dek pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın
brüksel lahanası ile ne dargınız ne de barışık Evlerde fazla nadir pişen bir yiyecektir gerçekte Var ise yenir ama yokluğunda hiçte aranmaz Bu ufak lahana topları birincil başta böylece cazibeli gelmese de saymakla bitmeyen faydaları olduğunu biliyoruz Kolesterol ve iştahı dengelediği gibi bol lif kaynağı olduğundan antioksidan etkisi yarattığında yazılanlar arasında
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Akşama ne pişirsem pratik yemeklerden diyorsanız zeytinyağlı brüksel lahanası dinç, pratik ve lezzetlidir
500 gr brüksel lahanası
2 adet orta doruk soğan
2 adet havuç
Yarım nehir bardağı zeytinyağı
Tuzlu ve 1 adet kesme şeker
Su
Yarım limon suyu
Nasıl yapıyoruz anında geçelim; Brüksel lahanalarını ve kök kısımlarını bir bıçak yardımı ile ayıklayın Bol su ile yıkayıp iki parçaya bölebilirsiniz Soğanları da yıkayıp ince dilimler biçiminde doğrayın, aynı şekilde havuçları da doğrayın Zeytin yağını tencereye alıp soğanları ekleyin, hafif pembeleştiğinde havuçları da ekleyip kavurun Brüksel lahanalarını şeker ve tuzu lahanaların boyu 1 parmak geçecek dek su ekleyip tencerenin kapağını kapayın Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya dek pişirin ve piştikten sonra limon suyu sıkarak soğuk servis yapabilirsiniz
Geliyoruz akşamın son pratik ve bir o kadar nefis tarifine, leziz bulgur köftesi, malzemelerimize geçelim,
1 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve reyhan
Sosu için malzemelerimiz
1 su bardağı yoğurt
2 – 3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Nasıl yapılıyor peki geçiyoruz,
Bulguru derin bir barbar alıyoruz, 1 bardak sıcak ile ıslatın Kabın ağzını kapatın ve kabarması için 15 dakika bekleyin Bu sırada tencereye su koyun kaynamaya bırakın Bulgur kabarınca 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyip yoğurun sonra baharatları ekleyerek yoğurma işlemine devam edin Ellerinizi ıslatarak minik toplar biçiminde köfteler yapın, sonra suyun içine atın Bir 10 dakika kaynaması pişmeye yetecektir Gelelim sosuna, bir tavaya tereyağını alalım, eritince zeytinyağını da ekleyin ve gerisinde salçayı da ekleyerek kavuruyoruz Azıcık kaynayınca sosumuz hazırlanmış Sarımsaklı sosu da hazırlayıp süzüp çıkardığınız köftelerin üstüne yoğurdu ve sosu ekleyin Dilerseniz biraz nane ile fazla daha nefis bir ülkü getirebilirsiniz *
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Mevsimi geldiğinde çiçek açan tat karnabahar ile yeniden lezzetine doyamayacağınız pratik bir tarif var Fırında soslu olarak hazırlanan karnabaharı beğeneceğinizi umuyoruz
Malzemeler;
2 adet yumurta
1 minik olarak karnabahar
½ dere bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 dere bardağı dek rendelenmiş kaşar
Tuzlu & karabiber
Nasıl yapılıyor anında özet olarak anlatalım;
Karnabaharı çiçeklerini ayırıp haşlıyoruz, haşlanan karnabaharları tuzlu ve karabiber ile karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Maydanozları ince kıydıktan daha sonra karnabaharların üstüne serpiştirin Yumurta, un ve zeytin yağını ve aynı zamanda yoğurdu çırparak üzerlerine dökün En üste kaşar peynirlerini dağıtın ve evvelden ısıtılmış 200 C ’ye fırında üzerleri kızarana dek pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın
brüksel lahanası ile ne dargınız ne de barışık Evlerde fazla nadir pişen bir yiyecektir gerçekte Var ise yenir ama yokluğunda hiçte aranmaz Bu ufak lahana topları birincil başta böylece cazibeli gelmese de saymakla bitmeyen faydaları olduğunu biliyoruz Kolesterol ve iştahı dengelediği gibi bol lif kaynağı olduğundan antioksidan etkisi yarattığında yazılanlar arasında
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Akşama ne pişirsem pratik yemeklerden diyorsanız zeytinyağlı brüksel lahanası dinç, pratik ve lezzetlidir
500 gr brüksel lahanası
2 adet orta doruk soğan
2 adet havuç
Yarım nehir bardağı zeytinyağı
Tuzlu ve 1 adet kesme şeker
Su
Yarım limon suyu
Nasıl yapıyoruz anında geçelim; Brüksel lahanalarını ve kök kısımlarını bir bıçak yardımı ile ayıklayın Bol su ile yıkayıp iki parçaya bölebilirsiniz Soğanları da yıkayıp ince dilimler biçiminde doğrayın, aynı şekilde havuçları da doğrayın Zeytin yağını tencereye alıp soğanları ekleyin, hafif pembeleştiğinde havuçları da ekleyip kavurun Brüksel lahanalarını şeker ve tuzu lahanaların boyu 1 parmak geçecek dek su ekleyip tencerenin kapağını kapayın Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya dek pişirin ve piştikten sonra limon suyu sıkarak soğuk servis yapabilirsiniz
Geliyoruz akşamın son pratik ve bir o kadar nefis tarifine, leziz bulgur köftesi, malzemelerimize geçelim,
1 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve reyhan
Sosu için malzemelerimiz
1 su bardağı yoğurt
2 – 3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Nasıl yapılıyor peki geçiyoruz,
Bulguru derin bir barbar alıyoruz, 1 bardak sıcak ile ıslatın Kabın ağzını kapatın ve kabarması için 15 dakika bekleyin Bu sırada tencereye su koyun kaynamaya bırakın Bulgur kabarınca 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyip yoğurun sonra baharatları ekleyerek yoğurma işlemine devam edin Ellerinizi ıslatarak minik toplar biçiminde köfteler yapın, sonra suyun içine atın Bir 10 dakika kaynaması pişmeye yetecektir Gelelim sosuna, bir tavaya tereyağını alalım, eritince zeytinyağını da ekleyin ve gerisinde salçayı da ekleyerek kavuruyoruz Azıcık kaynayınca sosumuz hazırlanmış Sarımsaklı sosu da hazırlayıp süzüp çıkardığınız köftelerin üstüne yoğurdu ve sosu ekleyin Dilerseniz biraz nane ile fazla daha nefis bir ülkü getirebilirsiniz *