Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alaattin Çakıcı'ya 'Takiptesin, kaç' diye bir bakan haber vermiş

Alaattin Çakıcı'ya 'Takiptesin, kaç' diye bir bakan haber vermiş
0
71

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Cakici%2Ddan%2DMHP%2Dlideri%2DBahceli%2Dye%2Diadei%2Dziyaret%2D236192%2Ejpg

“Siyasette-Bürokraside-Cezaevinde Alaattin Çakıcı” kitabını kaleme alan ve Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Öztürk, "Çakıcı kendisine 'Takiptesin, kaç' diye bir bakanın haber verdiğini söylüyor mesela. Gerçekten siyasetin içine nasıl girdiğini de görüyoruz bu sözlerden... MİT’te daire başkanlığına birinin atanması için bile Çakıcı’nın nasıl uğraş verdiğini gördüğümüz üzere." dedi. 

Öztürk, "Peki, yeri geldi, en çok merak edilen mevzuyu konuşalım. MİT, Alaattin Çakıcı’ya vazife verdi mi? MİT ve Emniyet ile münasebeti var mıydı?" sorusuna, "Yıllar evvel Korkut Eken, kendisiyle yaptığım röportajda, “Alaattin Çakıcı, Sedat Peker üzere isimleri biz kullandık. Ben bu beşerlerle sokakta tanışmadım, devletin verdiği bir vazife kapsamında bir ortaya geldim” demişti.

Mehmet Eymür de, Çakıcı’nın yurtdışında kimi vazifelerde kullanıldığını kabul ediyor, ancak bunların sayısının fazla olmadığını, daha çok istihbarat toplanması, kimi adreslerin belirlenmesi konusunda kullanıldığını söylüyor. Sedat Peker’in daha çok Balkanlar’da, Alaattin Çakıcı’nın ise Almanya, Fransa üzere ülkelerde kendilerine takviye olduğu söz ediliyor. Çakıcı’nın kendisine mahkemede MİT size misyon verdi mi diye soruluyor?" cevabını verdi. 

Öztürk yazısında şunları kaydetti: 

Alaattin Çakıcı’nın sözlerinden, ülkeye ihanet etmeyeceği, Türkiye için çalışacağı konusunda bayrak ve Kuran üzerine yemin ettiği sonucunu çıkardım. Çünkü MİT ile yakın ilgisi olduğu kitapta yayımladığım evraklarla de ortaya çıkıyor. MİT’in o devir önde gelen isimlerinden Kaşif Kozinoğlu’yla birçok telefon konuşması var.

858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt