Alabaşı nasıl tanırız?Dünyada kohlrabi olarak da aşina alabaşa,doğanın şifa kaynaklarından diyebiliriz Ülkemizde geçmişi fazla olmayan alabaşher mevsim tezgâhlarda bulunmaktadır Beyaz, mor, beyaz ve yeşil karışımı renkleri olan alabaşın, beyaz ve yeşil karşımı renkli olanlarına ülkemizde rastlanmaktadır Kök kısmı yumru gibi olup şalgama benzemektedir Yaprakları ise bu kökten uzar ve manzara olarak lahanaya benzetilebilir id Gad300250Alabaşın faydaları nelerdir?Alabaş vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindirİçerisinde A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum elementleri bulundurur aynı zamanda antioksidan özelliğe de sahiptir Alabaşın bir manâlı özelliği de değişik kanser türleri üstünde olumlu etkisi olmasıdırEğer yüksek tansiyonunuz varsa Alabaştansiyonunuzun dengelenmesi için ihtiyacınızın olacağı bir sebzedir•Kansere karşısında savaşçıdır; antioksidan kaynağı olması sebebiyle bilhassa akciğer ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltır •Kilo vermeye destekçidir; düşük kalorisi nedeniyle perhiz yapanlar için ideal bir besindir•Hemoroit önleyicidir; bağırsakların yumuşamasına yardımcı olan alabaş her 10 kişiden 8’inde görülen hemoroitten korunmanıza yardımcıdır•Kansızlığa iyi gelir; içerisindeki demir minerali doğruca kansızlığa iyi gelmektedir•Kan Basıncı stabilizatör olması sebebiyle yürek ve damar hastalıkları riskini azaltır•Süt yapmaktadır; hamile ya da yeni anne olmuş kadınlar için de vazgeçilmez bir besindir Alabaş, anne sütünün artmasına yardımcıdır•Sancı gidericidir; özellikle romatizma kaynaklı ağrıların azalmasına yardımcıdır•Sinir, gerginlik azaltıcıdır; yorgunluk, sinir, gerginlik gibi problemleri kan basıncını düzenleme etkisi bir uçtan bir uca azaltmaktadır•Öksürüğe iyi gelir;alabaşın kök kısmının suyu öksürüğe iyi gelmektedir•Soğuk algınlığına iyi gelir; mineral ve vitamin bakımından varlıklı olması nedeniyle gribal enfeksiyonlara karşı savaşçıdır Keza astım ve bronşite de iyi gelmektedirAlabaş nasıl tüketilmelidir?Keza yumru kısmını keza de yaprak kısmını salatalarınızın içinde tüketebilirsiniz Yapraklı kısmını ıspanak, gelincik, ebe gümeci gibi yapraklı sebzeler gibi pişirebilirsiniz Ayrıca yumru kısmını et yemeklerinize ekleyerek yemeğinize tat katabilirsiniz alabaskohlrabinedirfaydalarinelerdir5c43b93e31770jpegAlabaş her derde derman