Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Alabaş (Kohlrabi)nedir? Faydaları Nelerdir?

Alabaş (Kohlrabi)nedir? Faydaları Nelerdir?
0
63

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Alabaşı nasıl tanırız?Dünyada kohlrabi olarak da aşina alabaşa,doğanın şifa kaynaklarından diyebiliriz Ülkemizde geçmişi fazla olmayan alabaşher mevsim tezgâhlarda bulunmaktadır Beyaz, mor, beyaz ve yeşil karışımı renkleri olan alabaşın, beyaz ve yeşil karşımı renkli olanlarına ülkemizde rastlanmaktadır Kök kısmı yumru gibi olup şalgama benzemektedir Yaprakları ise bu kökten uzar ve manzara olarak lahanaya benzetilebilir id Gad300250Alabaşın faydaları nelerdir?Alabaş vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindirİçerisinde A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum elementleri bulundurur aynı zamanda antioksidan özelliğe de sahiptir Alabaşın bir manâlı özelliği de değişik kanser türleri üstünde olumlu etkisi olmasıdırEğer yüksek tansiyonunuz varsa Alabaştansiyonunuzun dengelenmesi için ihtiyacınızın olacağı bir sebzedir•Kansere karşısında savaşçıdır; antioksidan kaynağı olması sebebiyle bilhassa akciğer ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltır •Kilo vermeye destekçidir; düşük kalorisi nedeniyle perhiz yapanlar için ideal bir besindir•Hemoroit önleyicidir; bağırsakların yumuşamasına yardımcı olan alabaş her 10 kişiden 8’inde görülen hemoroitten korunmanıza yardımcıdır•Kansızlığa iyi gelir; içerisindeki demir minerali doğruca kansızlığa iyi gelmektedir•Kan Basıncı stabilizatör olması sebebiyle yürek ve damar hastalıkları riskini azaltır•Süt yapmaktadır; hamile ya da yeni anne olmuş kadınlar için de vazgeçilmez bir besindir Alabaş, anne sütünün artmasına yardımcıdır•Sancı gidericidir; özellikle romatizma kaynaklı ağrıların azalmasına yardımcıdır•Sinir, gerginlik azaltıcıdır; yorgunluk, sinir, gerginlik gibi problemleri kan basıncını düzenleme etkisi bir uçtan bir uca azaltmaktadır•Öksürüğe iyi gelir;alabaşın kök kısmının suyu öksürüğe iyi gelmektedir•Soğuk algınlığına iyi gelir; mineral ve vitamin bakımından varlıklı olması nedeniyle gribal enfeksiyonlara karşı savaşçıdır Keza astım ve bronşite de iyi gelmektedirAlabaş nasıl tüketilmelidir?Keza yumru kısmını keza de yaprak kısmını salatalarınızın içinde tüketebilirsiniz Yapraklı kısmını ıspanak, gelincik, ebe gümeci gibi yapraklı sebzeler gibi pişirebilirsiniz Ayrıca yumru kısmını et yemeklerinize ekleyerek yemeğinize tat katabilirsiniz alabaskohlrabinedirfaydalarinelerdir5c43b93e31770jpegAlabaş her derde derman
 

Similar threads

Vitamin ve minerali bol, kalorisi ise az olduğu için dengeli beslenmede ideal bir gıda olarak kabul edilen alabaş, açık yeşil ve eflatun renginde yumruları tüketilen bitkidir Kohlrabi ve yer lahanası isimleriyle de bilinen bu bitkinin ana vatanı hakkında kesin bilgi bulunmamaktadır Tohum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Halk arasında az bilinen alabaşı turp, kronik uykusuzluk ve yorgunluğa birebir fayda sağlar. Karadeniz ve Marmara bölgesinde yetişen ve yaygın olarak tüketilen alabaş turpu hakkında merak edilenleri araştırdık. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanlara da önerilir. Peki Alabaş turpunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Kıbrıs’ da bilinen ismiyle Cehennem Topuzu; turpun bir türüdür Bitki türü olarak yer lahanası olarak da adlandırılmıştır İlk olarak Almanya da yaklaşık 4000 yıl önce ekilmeye başlandığı bilinmektedir Yurt dışında bilinen ismi Kohlrabi; Kohl(lahana) ve Rabi(şalgam) sözcüklerinin birleşiminden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
 Genelde karalahana dolması biçiminde tüketilir Kocaman, kat kat ve kalın koyu yeşil yapraklıdır Dünya çapında da yaygın olarak kullanılan bir sebzedir Pişirilerek tüketildiği gibi salatalarda çiğ olarak da kullanılmaktadır C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
En az 15 farklı yiyecek ile hazırlanan aşurenin içinde kuru baklagil ve tahıl grubu bulunduğu için, aşure bitkisel protein içeriklidir İçinde hayvansal herhangi bir gıda bulunmadığı için kolestrol de bulunmamaktadır Bu yüzden tercih edilen bir tatlı türüdür İçinde kuru fasulye, nohut, pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt