Alaca Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 kuru kırmızı biber yahut 2 taze kırmızı biber
- Yarım su bardağı nohut
- Zeytinyağı
- Tarhun( bir çeşit baharat) yahut nane
Alaca Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
- Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek formda su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
- Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
- Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (tavuk et suyu yahut bülyon eklenir)
- Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
- Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
- Katıysa su ekleyelim.
- Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Alaca Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı