Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alaca Çorba

Alaca Çorba
0
67

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Alaca Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 kuru kırmızı biber yahut 2 taze kırmızı biber
  • Yarım su bardağı nohut
Üzeri için;
  • Zeytinyağı
  • Tarhun( bir çeşit baharat) yahut nane

Alaca Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru biberlerimizi sıcak suda ıslayalım.
  2. Buğdayı derince tencerenin içerisine alarak üzerini geçecek formda su ekleyelim ve suyunu çekip pişene kadar haşlayalım.
  3. Diğer yandan farklı tencerede yeşil mercimeği çok pişirmeden haşlayalım.
  4. Süre sonunda pişen buğdayların üzerine alarak çorbaya 1 litre sıcak su ekleyelim. (tavuk et suyu yahut bülyon eklenir)
  5. Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ekleyelim.
  6. Ufak ufak doğradığımız biberleri ve tuzu ekleyerek 20- 25 dakika pişirelim.
  7. Katıysa su ekleyelim.
  8. Üzeri için kızarttığımız yağa pul biber ve nane ekleyerek üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Not; Gaziantep’in yöresel çorbasıdır.

Alaca Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Alaca Kek (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler 3,5 su bardağı un (Kontrollü koyun ununuzun markasına göre değişebilir)1 paket kabartma tozu1 paket şeker vanilinYarım çay kaşığı karbonat2 yemek kaşığından biraz az kakao3 tane yumurta1.5 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağından biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Bu Çorba Kışın Favoriniz Olacak Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı yeşil mercimek1 yemek kaşığı bulgur1 yemek kaşığı pirinç6 su bardağı sıcak su1 bardak et yahut tavuk suyu şayet yoksa yarım tavuk bulyon (Et yahut tavuk suyu kullanmak istemezseniz 7 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yarım su bardağu pirinç3 kaşık yoğurt1 adet yumurtaYarım et bulyon yahut kemik suyu3 bardak suNane, kırmızı toz biberTuzTereyağ Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yarım bardak pirinci uygunca yıkadıktan sonra bir bardak suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı İçin Gereçler Mercimek çorbası için gereçler; 1 su bardağı kırmızı mercimekTuz (kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)1 tatlı kaşığı soğan tozu1 çorba kaşığı sade yağıYarım çay kaşığı kimyon6 su bardağı su Tavuk çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı mantı1 su bardağı nohut1 su bardağı küçük küçük doğranmış tavuk kuşbaşıTuz Terbiyesi için; 2 kase yoğurt1 tane yumurtaYarım yemek kaşığı un Sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı nane Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt