
Alaca Kek (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un (Kontrollü koyun ununuzun markasına göre değişebilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığından biraz az kakao
- 3 tane yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
Alaca Kek (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi mikser yardımıyla güzelce çırpıyoruz (Köpürene kadar çırpıyoruz)
- Sonrasında sıvı yağı, sütü ekleyip karıştıralım. Unu kontrollü şekilde eleyerek koyalım unla beraber karbonatı vanilini ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz kek harcımızın yarısını ayrı yere alarak içine kakaomuzu döküp karıştıralım (Diğer yarısına birşey eklenmeyecek yaptığımız gibi kalacak)
- Sonrasında kek kalıbımıza biraz kakao koymadığımız kek harcından ekleyelim sonrasında kakao koyduğumuz harcımızdan ekleyerek bu şekilde bitene kadar aşamalı halde bir ondan bir diğerinden koyup ilerleyelim.
- Hazır olan kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım ve kontrollü şekilde pişirelim (Pişme süresi fırınlarınıza göre değişebilir)
- Kek kalıbına kek harcımızı dökmeden önce margarin ile kabımızı yağlayalım ve biraz un serpelim böylelikle kek piştikten sonra daha rahat kaptan çıkacaktır.
- Kekin piştiğini anlamak için kürdan yardımıyla içine batırsanız yeterli olacaktır keke batırdığınız kürdanı çıkardığınız hamur kalmamışsa kürdanın üzerinde kekiniz pişmiş demektir. Afiyet olsun