
Alacalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı un + 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Alacalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekerini, köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sonra süt, sıvı yağ ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
- 2 su bardağı un, kabartma tozu ve limon kabuğu eklenerek biraz çırpılır.
- Kek karışımından, 1 su bardağından 2 parmak az olacak şekilde alınır. (paylaşmış olduğum görsellerden de görebilirsiniz).
- 1 bardağa alınmış olan kek karışımın içine kakao eklenir ve karıştırılır. 2 yemek kaşığı kakao eklendikten sonra biraz daha sade karışımdan üzerine eklenir ki çok koyu olmaması için (5-6 yemek kaşığı kadar).
- Ayrıca diğer kaptaki sade olan kek karışımın içine 1 su bardağı daha un eklenerek biraz daha çırpılır.
- Kek kalıbımızı bolca yağlıyoruz, birazda unluyoruz ki, kek, kalıptan rahat çıksın.
- Kek kalıbına önce sade harcın yarısı koyulur, üzerine bardakta olan kakaolu harcı koyuyoruz, gezdirerek. Daha sonra da üzerine kalan sade kek karışımı, kakaolu harcı kapatacak şekilde dökülür.
- Fırın 180 dereceye ayarlandıktan sonra soğuk fırına, kek konulur. Fırının fanını çalıştırmadan, sadece alt+üst çalıştırarak pişiriyoruz.
- Fırından fırına pişirme süreleri değişebilir. Kekin üstü kızarana kadar pişiriyoruz, ben 45 dakikada pişirdim. Afiyet olsun
.