iltasyazilim
FD Üye
Alcatene (Yeşil Mercimek Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı bulgur
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz
*Pul biber
Alcatene (Yeşil Mercimek Yöresel) Tarifi Yapılışı Herkes bu yemeği bilir ama adı “Yeşil Mercimek Yemeği olarak bilinir Bense rahmetli anneannemin kendi köyünde (Uşak ili, Sivaslı ilçesi) pişirildiği halinin tarifini vermek istiyorum
İşte karşınızda Uşak Alcatene`si
Önce mercimekler güzelce yıkanır ve yemeği pişireceğiniz tencereye konur Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su eklenir ve 20 dakika kadar haşlanmaya bırakılır Biz de bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, kavurmak için ufak bir kaba alırız Bulgurları da yıkayıp, süzülmeleri için bir kenarda bekletiriz
Mercimeklerimiz yumuşadıklarında yemeği harmanlama vakti gelmiş demektir Mercimekler kısık ateşte ağır ağır pişerken, soğana yağlarını ekleyip, iyice pembeleşinceye kadar kavururuz Ardından kavrulan soğanlarımızı yemeğimize ekleriz Aynı anda bulguru da ekleyip, pul biberini ve tuzunu kendimize göre ayarlarız Mercimekleri haşlamaya bırakırken eklediğimiz su bu zamana kadar muhtemelen azalmış olacaktır En son yemeğimizin suyu da ayarlanır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır (Yemeğimizin suyu duru değil, yoğun kıvamda olmalıdır, resimlerden görülebilir) Yaklaşık 20 dakika kadar sonra yemeğimiz servise hazır olur Yanında turşu ile servis edilirse oldukça lezzetli olacaktır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Not Pişirme esnasında acı süs biberlerden birkaç tane bütün halde eklendiğinde daha lezzetli olmaktadır Evde bulunmadığı için ben ekleyemediğimden, pul biberini biraz fazla koydum Ayrıca servis esnasında sadece salatalık turşusu ikram edebildim Acı biber turşusuyla ikram etmenizi tavsiye ederim
Not Not Resimlerden de görebilirsiniz; servis esnasında ev yapımı ekmek ikram ettim Ev Ekmeği tarifi için de buradan Arzu Hanım’a teşekkür etmek isterim Hepinize sevgilerimle, tekrar afiyet olsun!
*1, 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı bulgur
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz
*Pul biber
Alcatene (Yeşil Mercimek Yöresel) Tarifi Yapılışı Herkes bu yemeği bilir ama adı “Yeşil Mercimek Yemeği olarak bilinir Bense rahmetli anneannemin kendi köyünde (Uşak ili, Sivaslı ilçesi) pişirildiği halinin tarifini vermek istiyorum
İşte karşınızda Uşak Alcatene`si
Önce mercimekler güzelce yıkanır ve yemeği pişireceğiniz tencereye konur Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su eklenir ve 20 dakika kadar haşlanmaya bırakılır Biz de bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, kavurmak için ufak bir kaba alırız Bulgurları da yıkayıp, süzülmeleri için bir kenarda bekletiriz
Mercimeklerimiz yumuşadıklarında yemeği harmanlama vakti gelmiş demektir Mercimekler kısık ateşte ağır ağır pişerken, soğana yağlarını ekleyip, iyice pembeleşinceye kadar kavururuz Ardından kavrulan soğanlarımızı yemeğimize ekleriz Aynı anda bulguru da ekleyip, pul biberini ve tuzunu kendimize göre ayarlarız Mercimekleri haşlamaya bırakırken eklediğimiz su bu zamana kadar muhtemelen azalmış olacaktır En son yemeğimizin suyu da ayarlanır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır (Yemeğimizin suyu duru değil, yoğun kıvamda olmalıdır, resimlerden görülebilir) Yaklaşık 20 dakika kadar sonra yemeğimiz servise hazır olur Yanında turşu ile servis edilirse oldukça lezzetli olacaktır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Not Pişirme esnasında acı süs biberlerden birkaç tane bütün halde eklendiğinde daha lezzetli olmaktadır Evde bulunmadığı için ben ekleyemediğimden, pul biberini biraz fazla koydum Ayrıca servis esnasında sadece salatalık turşusu ikram edebildim Acı biber turşusuyla ikram etmenizi tavsiye ederim
Not Not Resimlerden de görebilirsiniz; servis esnasında ev yapımı ekmek ikram ettim Ev Ekmeği tarifi için de buradan Arzu Hanım’a teşekkür etmek isterim Hepinize sevgilerimle, tekrar afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.