Alfredo Yordamı Fettucini Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket (500 gr) fettucini makarna
- 2 litre su
- Tuz
- Zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 100 gram krema
- 200 gram rendelenmiş eski kaşar
- 4 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Alfredo Yolu Fettucini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnaları kaynamış, tuzlu ve yağlı suda 10 dakika kadar haşlayın.
- Üzerine büyük bir bardak soğuk su gezdirip kapak kapatarak 5 dakika dinlendirin ve süzün.
- Alfredo sos için; tereyağını eritin. Su, krema, ince kıyılmış maydanoz, rende eski kaşar, karabiber ve tuzu ek ederek 2 dakika kaynatın.
- Haşlanmış makarnayı hazırladığınız sosa ek ederek karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun. Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle ????