
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram dana kuşbaşı
- 3-4 adet orta uzunluk patlıcan
- Süzme yoğurt (300-350 gram)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta uzunluk sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yanmaz yapışmaz bir teflon tencereyi iki dakika kadar yüksek ateşte ısıttıktan sonra küçük küp halinde doğradığımız kuşbaşı etleri yağsız tencereye dökelim.
- Yarım dakika kadar karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım.
- Ocağın düzeyini kısık ateşe alıp etler suyunu çekene kadar ve orta ara karıştırarak pişirelim. Buradaki püf nokta etleri orta ara (Bir dakika arayla) karıştırmak yani ete olabildiğince az kaşık değdirmek.
- Etler pişerken öteki yanda patlıcanlarımızı ocakta közledikten sonra kabuğunu soyup patlıcanların içini ince ince doğrayalım.
- Süzme yoğurdumuzun içerisine rendelenmiş sarımsağımızı ve doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bu sırada etler suyunu çekmeye başladığı an (dikkat edin suyunu büsbütün çekmeyecek suyu düzgünce azaldığı zaman) tereyağını ve zeytinyağını ek edelim.
- Tereyağını yedirdikten sonra domates ve biber salçamızı ekleyip bir dakika kadar düzgünce yedirelim ve yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip pişirmeye devam edelim.
- Eklediğimiz sıcak sudan sonra da etler suyunu yeniden çekmeye başladığı vakit tuz hariç baharatlarımızı ekleyelim.
- Etler yumuşacık olunca (eğer etler gereğince yumuşamadan suyunu çekerse biraz daha sıcak su ek edelim) tuzunu ekleyip daha önce karıştırdığımız patlıcanlı süzme yoğurdumuzun üstüne koyup servis edelim. Afiyet olsun.