bilgisayarci
FD Üye
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 1 kase süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
Ali Nazik Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcanlarımızı zeytinyağıyla yağlayıp bıçakla bir iki delik açıp 200 derece fırında közlüyoruz.
- Patlıcanlarımız közlenirken kıymalı harcımızı yapıyoruz .
- Bunun içinde bir tavaya yağımızı, akabinde kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz,.
- Kıymamız kavrulunca üzerine soğanımızı ,ardındanda biberimizi ekliyoruz.
- Soğanlarımız şeffaflaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğanlar şeffaflaştıysan sonra domatesimizi ekliyoruz ve suyunu salınca salçayı,tuzu ve karabiberi ekliyoruz bir süre daha pişirip altını kapatıyoruz kıymalı harç hazır.
- Bu ortada közlenen patlıcanlarımızın kabuklarını soyup,küçük küçük doğruyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp içersine karabiber ve tuz döküyoruz son olarak patlıcanlarında ekleyip karıştırıyoruz ve beğendisi hazır.
- Servis için beğendiyi servis tabağına alın.
- Üzerine sıcak kıymadan ekleyin.
- Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.