
Ali Nazik Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- Tereyağ
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, toz biber
Ali Nazik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti 3 kaşık zeytinyağında yüksek ateşte kavurun. Suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince tuz, pul biber, karabiber ve toz biberi ekleyin.
- Öteki bir tencerede ince doğranmış soğanı ve 1 diş sarımsağı kavurun.
- İçine biberleri ve domatesi koyun.
- En son olarak da kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince ince doğrayarak karışımın içine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi katarak tencerenin ağzını kapatın ve 5 dk kadar pişirin.
- Yoğurdu bir kapta pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. 1 diş ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip güzelce karıştırın.
- Patlıcan harcını tabağın en altına, onun üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste et gelecek biçimde yerleştirin.
- Kızdırdığınız tereyağını üzerine dökerek servis edin.Afiyet olsun.