teknolojiuzmani
FD Üye
Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 3-4 adet patlıcan (1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcanda olabilir)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 100 gram kaşar peyniri
Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı eti düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Ardından patlıcanlarımızı közleyip iyice eziyoruz.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ilave edip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcın içine patlıcanları ilave edip en son kaşarını, tuzu ve karabiberini de ilave edip kaşarı eritip bir borcamın tabanına yerleştiriyoruz.
- Düdüklüde pişirdiğimiz eti az yağ,tuz ve salça ile kavurup patlıcan harcımızın üzerine yayıyoruz.Afiyet olsun.