Ali Paşa Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Pilav için
- 1 su bardağı basmati pirinç
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı et suyu
- Tuz
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağı
- 2 tane rendelenmiş domates
- Tuz
Ali Paşa Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Basmati pirinci ılık suda 1 saat bekletelim. Güzelce yıkayalım.
- Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Eriyince pirinci ekleyip kavuralım.
- Kavrulan pirince, tuz ,zerdeçal ,sıcak su et suyu ekleyip altını kısalım.
- Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişmeye yakın denetim edelim. Su eği yapabilirsiniz.
- Köfteler için tüm materyalleri güzelce yoğuralım. Misket halinde yuvarlayalım.
- Geniş bir tavada tavayı sallayarak kızartalım.
- Yağını alması için havlu kağıt koyduğumuz tabağa alalım.
- Tıpkı tavaya 2 tane domates rendesi ve az tuz ekleyelim.
- Domatesler pişince kızarttığımız köfteleri ekleyelim altı açık biraz karıştırarak sosu köfteye yedirelim.
- Pilavımız üzerine soslu köftemizi koyalım. Sıcak sıcak yiyelim???? deneyenlere afiyet şifa olsun ????.