Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ali-pasa-pilavi.jpg

Ali Paşa Pilavı Tanımı İçin Gereçler


Pilav için
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı et suyu
  • Tuz
Köftesi için
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
Sosu için
  • Sıvıyağı
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • Tuz

Ali Paşa Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Basmati pirinci ılık suda 1 saat bekletelim. Güzelce yıkayalım.
  2. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Eriyince pirinci ekleyip kavuralım.
  3. Kavrulan pirince, tuz ,zerdeçal ,sıcak su et suyu ekleyip altını kısalım.
  4. Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişmeye yakın denetim edelim. Su eği yapabilirsiniz.
  5. Köfteler için tüm materyalleri güzelce yoğuralım. Misket halinde yuvarlayalım.
  6. Geniş bir tavada tavayı sallayarak kızartalım.
  7. Yağını alması için havlu kağıt koyduğumuz tabağa alalım.
  8. Tıpkı tavaya 2 tane domates rendesi ve az tuz ekleyelim.
  9. Domatesler pişince kızarttığımız köfteleri ekleyelim altı açık biraz karıştırarak sosu köfteye yedirelim.
  10. Pilavımız üzerine soslu köftemizi koyalım. Sıcak sıcak yiyelim???? deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt