Alinazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Patlıcan için;
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 400 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- Tereyağ
Alinazik Kebabı Tanımı Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları fırında közleyerek işe başlıyoruz ben dolapta ki bulundurduğum közlenmiş patlıcanları kullandım dolabınızda varsa sizde kullanabilirsiniz lakin dolaptan patlıcan kullandıysanız patlıcanlar ılık olacak o yüzden tavada biraz ısıtmak gerekiyor.
- Sonra ocağa tavamızı alıp domatesleri dörde bölerek tavada közlüyoruz.
- O sırada diğer ocağı yakıp o ocakta da tava kullanmadan biberlerimizi közlüyoruz.
- Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra patlıcanlı harcımızı bir kapta güzelce karıştırıp servis tabağımıza koyuyoruz.
- Son olarak kıymalı harcımı bir tavaya alıp kıymalar pişene kadar kavurup patlıcanlı harcımızın ortasına delik açarak döküyoruz.
- Süslüyoruz ve üzerine tereyağını gezdiriyoruz.