Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait)

Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait)
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
aliske-corbasi-eskisehir-yoresine-ait.jpg

Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz damak tadınıza göre ayarlayın
Hamuru için:
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım su bardağından az olacak şekilde azar azar su
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon suyu

Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk etini kuşbaşından küçük olacak şekilde doğarın .
  2. Patatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Tencereye tereyağ ekleyip eritin.
  4. Soğanı ince küpler halinde doğrayın ekleyip 2 dakika kavurun .
  5. Kavrulan soğanın üzerine tavuk etlerini koyup biraz karıştırıp ardından patatesleri ekleyip biraz pişirin.
  6. Daha sonra rendelenmiş domates tuz koyup 1 dakika kadar kavurun .
  7. Ardından sıcak su dökün 1-2 kere karıştırıp kaynamaya bırakın.
  8. Hamuru için:unun üzerine tuz su azar azar döküp bulamaç haline getirene kadar karıştırın hamurun kıvamı akıcı koyu kek hamuru kıvamında olmalıdır.
  9. Çorba kaynadıktan sonra hazırladığınız bulamaçtan çay kaşığı alıp eşit şekilde çorbanın içine bırakın.
  10. Hamurlar yüzeye çıkana kadar çorbayı 5-6 dakika hiç karıştırmayın.
  11. Son olarak terbiyesi için:yumurta yarım limon suyu döküp iyice çırpın çorba suyundan 1 kepçe alıp terbiyenin içine koyun hızlı bir şekilde karıştırıp terbiyenin ılımasını sağlayın.
  12. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın üzerine azar azar döküp bir yandan karıştırın.
  13. Ardından çorbayı ara ara karıştırıp kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın????????????????.
Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt