Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram kemiksiz tavuk eti
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 litre sıcak su
- Tuz damak tadınıza göre ayarlayın
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım su bardağından az olacak şekilde azar azar su
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon suyu
Alişke Çorbası (Eskişehir Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etini kuşbaşından küçük olacak şekilde doğarın .
- Patatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye tereyağ ekleyip eritin.
- Soğanı ince küpler halinde doğrayın ekleyip 2 dakika kavurun .
- Kavrulan soğanın üzerine tavuk etlerini koyup biraz karıştırıp ardından patatesleri ekleyip biraz pişirin.
- Daha sonra rendelenmiş domates tuz koyup 1 dakika kadar kavurun .
- Ardından sıcak su dökün 1-2 kere karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Hamuru için:unun üzerine tuz su azar azar döküp bulamaç haline getirene kadar karıştırın hamurun kıvamı akıcı koyu kek hamuru kıvamında olmalıdır.
- Çorba kaynadıktan sonra hazırladığınız bulamaçtan çay kaşığı alıp eşit şekilde çorbanın içine bırakın.
- Hamurlar yüzeye çıkana kadar çorbayı 5-6 dakika hiç karıştırmayın.
- Son olarak terbiyesi için:yumurta yarım limon suyu döküp iyice çırpın çorba suyundan 1 kepçe alıp terbiyenin içine koyun hızlı bir şekilde karıştırıp terbiyenin ılımasını sağlayın.
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın üzerine azar azar döküp bir yandan karıştırın.
- Ardından çorbayı ara ara karıştırıp kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın????????????????.