Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah Resulu ve yahudiler!

Allah Resulu ve yahudiler!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
KÜTÜBİ SİTTE
· Yahudiler, Resulullah (sav)'a gelip, kendilerinden bir erkekle kadının zina yaptığınısöylediler Resulullah (sav) onlara: Recm hakkında Tevrat'ta ne buluyorsunuz?diye sordu Onlar: Teşhir edip rezil ederiz ve dayak atarızdediler Abdullah İbnu Selam (ra): Yalan söylüyorsunuz Zinanın Tevrat'taki cezası recmdirdedi Hemen Tevrat'ı getirip açtılar, içlerinden (Abdullah İbnu Surya adında) biri elini recm ayetinin üzerine koydu Sonra, ayetten önceki kısımlardan okumaya başlayıp (kapadığı kısmı atlayarak arka kısmını okumaya devam etti Abdullah İbnu Selam (ra) müdahale edip: Kaldır elini!dedi Adam elini çekti, tam orada recm ayeti mevcut idi Bunun üzerine: Ey Muhammed, Abdullah doğru söyledi Tevrat'ta recm ayeti mevcuttur!dediler Resulullah (sav) derhal o iki zaninin recmedilmesini emretti ve recmedildilerİbnu Ömer (ra) der ki: Erkeğin, atılan taşlara karşı korumak için, kadının üzerine eğildiğini gördüm

Buhari, Hudud 37, 24, Cenaiz 61, Menakıb 26, Tefsir, Ali İmran 6, İ'tisam 16, Tevhid 51; Müslim, Hu

Similar threads

RECM Taşla öldürme, taşa tutma, birine taş atma, sövme, lânet etme, kovma, birinin namusuna iftira etme, kötü zanda bulunma; evli veya dul bulunan erkek veya kadının zina etmesi halinde İslâm mahkemesi kararıyla taşlanarak öldürülmesi anlamında bir fıkıh terimi Rcm kökünden mastar, çoğulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
1557 Zeyd İbnu Eslem (radıyallahu anh) anlatıyor: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: Dinini değiştirenin boynunu vurun İmam Malik, bu hadisi Muvaffa'da Akdiye 15, (2, 736)kaydeder ve hadis hakkında şu acıklamayı sunar: Bu hadisin manası şudur: Her kim İslam'dan cıkarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Recm Cezası ( Taşlayark Öldürme) Taşla öldürme, taşa tutma, birine taş atma, sövme, lanet etme, kovma, birinin namusuna iftira etme, kötü zanda bulunma; evli veya dul bulunan erkek veya kadının zina etmesi halinde İslam mahkemesi kararıyla taşlanarak öldürülmesi anlamında bir fıkıh terimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifler Sevgili Peygamberimiz HZMuhammed'in (sav) evlenme ve evlilik ile ilgili hadisleri Düğün benim sünnetimdendir' Hz Aişe (ra) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ama: Nikah benim sünnetimdendir Kim benim sünnetimle amel etmezse benden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
MUHAKKAK Kİ BÜTÜN HAMD'LER ALLAH'ADIR, Bİ NAEN ALEYH O'NA HAMD EDER, O'NDAH YARDIM İSTER VE MAĞ FİRET TALEB EDERİZ NEFİSLERİMİZİN YE KÖTÜ AMELLERİMİ ZİN ŞERRİNDEN DE ONA SIĞINIRIZ Allah semadaki arşı üstündedir Allah her yerde değildir Allah ilmi, bilmesi, işitmesi, görmesi ile her yerdedir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,500Konular
982,594Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt