Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allaha Nasıl Dua Edilir

Allaha Nasıl Dua Edilir
0
145

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Allaha nasıl dua edilir hakkında data
Allaha nasıl dua edilir bilgisi

Allah a nasıl dua edilir?

Duanın belirli bir yeri, zamanı yoktur
Allah a dua etmenin kesin bir yeri, şekli veya zamanı yoktur Allah bize şah damarımızdan daha yakındır ve her aklımızdan geçeni, her düşündüğümüzü, bilinçaltımızı, herşeyimizi bilir ve görür böylece her lahza, yolda yürürken, bir iş üzerindeyken, yemek yerken, otururken, ayaktaykenAllah a dua ile yönelebilir, O ndan yardım isteyebiliriz Allah dua eden kişinin tavrının nasıl olması gerektiğini ise Kuran da şöyle bildirmektedir: Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin (Araf Suresi, 55) Başlıca önemli olan, duanın, sadece Allah a yönelerek edilmesi ve doğru olmasıdır

Allah her duayı kabul eder
Allah Kendisi ne seslenen herkesin çağrısını duyar ve karşılık verir Bu gerçeği, Kullarım Beni sana soracak olursa, kesin ancak Ben (onlara) böylece yakınım Bana dua ettiği vakit dua edenin duasına yanıt veririm (Bakara Suresi, 186) ayetiyle haber vermiştir
Allah Kuran da bıkkınlık ve gereksinim içinde Kendisi ne dua edenin duasını kabul edeceğini bildirir Bu, bir insanın dua ettiği şeyi içtenlikle, samimi olarak istediğinin bir göstergesidir
Ancak şunu unutmamak gerekir fakat ırk defalarca kendileri için uğurlu ve güzel olanı saptama edemeyebilirler Bizim kendimiz için hayır sandığımız şey bizim için hayır olmayabilir Allah bizim bilmediklerimizi bildiği, herşeyi kontrolü aşağıda tuttuğu için, ara sıra böyle duaları kabul etmeyip, zamanı geldiğinde daha hayırlısını bize verebilir Hem insan aceleci yaratılmıştır ve ara sıra istediklerinin anında gerçekleşmesi konusunda da aceleci davranır Oysa Allah duaya vereceği karşılığı erteleyebilir Her durumda insan hoş bir sabırla sabretmelidir

aLINTI *

858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt