Alman Lokması/ Quarkini Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram kuark
- 250 gram un
- 125 gram şeker
- 1/5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 adet yumurta
- Bir parmak ucu tuz
- Sıvı yağ
- Şeker
Alman Lokması/ Quarkini Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri birleştirip bi kaşık yardımıyla iyicene karıştırıyorsunuz, ister ellede yapabilirsiniz, ancak kaşık ile daha rahat oluyor.
- Ele yapışan bi hamur oluşuyor.
- Hiç bekletmeden başlayabilirsiniz.
- Sıvı yağı bi tencereye ek edip ısınmasını bekliyoruz.
- Sonra orta ateşi ayarlıyoruz.
- Ellerimizi yağlayarak erik kadar modül alıp hafif yuvarlıyoruz ve bol yağın içinde kızartıyoruz.
- Elinizde tam yuvarlanmaz hamur zira çok yumuşak olduğu için. Ancak korkmayın hamur yağın içinde kendi kendine yuvarlak top üzere form alıyor.
- Kızardıktan sonra bi süzgeçe alıyoruz ve daha sonra şekerin içinde gezdiriyoruz.
- Dilek ederseniz çikolata da eritip dökebilirsiniz üzerine.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.