iltasyazilim
FD Üye
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
50 gram tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket instant maya (kuru)
33, 5 su bardağı un
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tepeleme un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı nişasta
Arası için;
Çilek
Üzeri için;
Çikolata sosu
Hindistan cevizi
Damla çikolata
Pasta şekeri
Pudra şekeri
Çilek
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeleri alıp karıştırıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz kabarması için 30 dk kadar dinlendiriyoruz Daha sonra kremasını hazırlıyoruz orta boy tenceremizin içerisine sütü, yumurtayı, unu, nişastayı, şekeri bütün malzemelerimizi ilave ederek pişiriyoruz piştikten sonra soğuması için bekletiyoruz en son soğuduktan sonra 1 paket krem şanti katıp mikserle kremasını çırpıyoruz Hamurumuzu kontrol ediyoruz kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz dileğimize göre başka şekillerde de yapabiliriz Simit şeklinde de yapabiliriz hamuru tezgaha koyup merdaneyle açıp çay bardağı veya su bardağı ile hamurlarımızın üzerine bastırıp daire şeklini çıkarıyoruz ve ortasını çıkarmak için su kapağı ile bastırıp şeklimizi çıkarıyoruz ve tepsimize diziyoruz hamurlarımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra ortadan bıçakla kesip önceden soğuttugumuz kremamızdan koyuyoruz çileklerimizi ortadan bölüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz ve ağzını diğer hamurla kapatıp üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz ben çikolata sosu, Hindistan cevizi, damla çikolata, pasta şekeri, pudra şekeri ve çilek kullandım tercih size kalmış Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 çay bardağı şeker
50 gram tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket instant maya (kuru)
33, 5 su bardağı un
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tepeleme un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı nişasta
Arası için;
Çilek
Üzeri için;
Çikolata sosu
Hindistan cevizi
Damla çikolata
Pasta şekeri
Pudra şekeri
Çilek
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeleri alıp karıştırıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz kabarması için 30 dk kadar dinlendiriyoruz Daha sonra kremasını hazırlıyoruz orta boy tenceremizin içerisine sütü, yumurtayı, unu, nişastayı, şekeri bütün malzemelerimizi ilave ederek pişiriyoruz piştikten sonra soğuması için bekletiyoruz en son soğuduktan sonra 1 paket krem şanti katıp mikserle kremasını çırpıyoruz Hamurumuzu kontrol ediyoruz kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz dileğimize göre başka şekillerde de yapabiliriz Simit şeklinde de yapabiliriz hamuru tezgaha koyup merdaneyle açıp çay bardağı veya su bardağı ile hamurlarımızın üzerine bastırıp daire şeklini çıkarıyoruz ve ortasını çıkarmak için su kapağı ile bastırıp şeklimizi çıkarıyoruz ve tepsimize diziyoruz hamurlarımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra ortadan bıçakla kesip önceden soğuttugumuz kremamızdan koyuyoruz çileklerimizi ortadan bölüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz ve ağzını diğer hamurla kapatıp üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz ben çikolata sosu, Hindistan cevizi, damla çikolata, pasta şekeri, pudra şekeri ve çilek kullandım tercih size kalmış Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.