Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Pastası

Alman Pastası
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
alman-pastasi.jpg

Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller


Keki İçin Materyaller
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1–2 yemek kaşığı krema
Ortası İçin
  • Çilek yahut kayısı marmeladı
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kapta yumurta ve toz şekeri düzgünce çırpın akabinde sırasıyla süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip tüm gereçler güzelce karışıncaya kadar çırpın.
  2. Kuru gereçleri yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin.
  3. Bir spatula yardımı ile dışardan içeriye hakikat kapatarak karıştırın.
  4. 25 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu içerisine yayın (Benim kalıp 26 cm di )
  5. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
  6. Kreması için bir tencerede süt, toz şeker, un, nişastası ve yumurta sarısını yeterlice çırpın.
  7. Tencereyi ocağın küçük gözüne alın ve orta ateşte daima karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
  8. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp soğuması için bir karıştırma kabına alın.
  9. Muhallebinizin üzerini streç sinemayla kaplayıp, evvel oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
  10. Soğuyan pastacı kremanın içine sıvı krama ile birleştirip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  11. Soğuyan kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin.
  12. Üzerine çilek marmelattan yayın. Koymaya bilirsiniz (Çilek reçelini blandırdan geçirdim ben)
  13. Marmeladın üzerine kekin tabanını büsbütün kaplayacak formda pastacı kreması yayın.
  14. Kekin üst kısmını bir bıçak yardımıyla keki tam kesmeden dilimlere ayırın.
  15. Akabinde kremalı olan kekin üzerine kapak olacak biçimde yerleştirin.
  16. Son olarak pastanızın üzerine çokça pudra şekeri serpip servis edin. Sevgiler ????.
 
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt