Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1–2 yemek kaşığı krema
- Çilek yahut kayısı marmeladı
- Pudra şekeri
Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kapta yumurta ve toz şekeri düzgünce çırpın akabinde sırasıyla süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip tüm gereçler güzelce karışıncaya kadar çırpın.
- Kuru gereçleri yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin.
- Bir spatula yardımı ile dışardan içeriye hakikat kapatarak karıştırın.
- 25 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu içerisine yayın (Benim kalıp 26 cm di )
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
- Kreması için bir tencerede süt, toz şeker, un, nişastası ve yumurta sarısını yeterlice çırpın.
- Tencereyi ocağın küçük gözüne alın ve orta ateşte daima karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp soğuması için bir karıştırma kabına alın.
- Muhallebinizin üzerini streç sinemayla kaplayıp, evvel oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
- Soğuyan pastacı kremanın içine sıvı krama ile birleştirip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Soğuyan kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin.
- Üzerine çilek marmelattan yayın. Koymaya bilirsiniz (Çilek reçelini blandırdan geçirdim ben)
- Marmeladın üzerine kekin tabanını büsbütün kaplayacak formda pastacı kreması yayın.
- Kekin üst kısmını bir bıçak yardımıyla keki tam kesmeden dilimlere ayırın.
- Akabinde kremalı olan kekin üzerine kapak olacak biçimde yerleştirin.
- Son olarak pastanızın üzerine çokça pudra şekeri serpip servis edin. Sevgiler ????.