Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel keki hazırlayalım bunun için bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Sonra öteki materyalleri ek ederek tekrar çırpın.
- Yağlanmış bir tepsiye yada yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye hamuru dökün ben borcam kullandım borcama yağlı kağıt sererek keki çıkarmak daha kolay oluyor.
- Evvelden ısıttığınız 160 derece fırında 20 25 dakika üzeri kızarana kadar keki pişirin.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Bu ortada kremayı hazırlamak için tereyağı ve vanilya hariç bütün gereçleri bir tencereye koyup pişirin krema kıvamına geldikten sonra altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
- Soğuyan keki ikiye bölün ortasına kremayı koyun ve öteki yarım keki kapatın.
- Üzerine pudra şekeri serpip dolapta dinlendirin.
- Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.