Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Pastası

Alman Pastası
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
alman-pastasi.jpg

Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler


Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel keki hazırlayalım bunun için bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Sonra öteki materyalleri ek ederek tekrar çırpın.
  3. Yağlanmış bir tepsiye yada yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye hamuru dökün ben borcam kullandım borcama yağlı kağıt sererek keki çıkarmak daha kolay oluyor.
  4. Evvelden ısıttığınız 160 derece fırında 20 25 dakika üzeri kızarana kadar keki pişirin.
  5. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Bu ortada kremayı hazırlamak için tereyağı ve vanilya hariç bütün gereçleri bir tencereye koyup pişirin krema kıvamına geldikten sonra altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
  7. Soğuyan keki ikiye bölün ortasına kremayı koyun ve öteki yarım keki kapatın.
  8. Üzerine pudra şekeri serpip dolapta dinlendirin.
  9. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt