
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 tane vanilin
- 1 yarım yemek kaşığı kadar tereyağ
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yumurta ve şekeri koyup güzelce beyaz olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyelim çok az karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim .
- Un karışana kadar güzelce karıştıralım.
- 180°c 35 dk al üst ayarda pişmeye bırakalım.
- O sırada kremasını hazırlayalım. Sütü koyalım ,şekeri ,unu koyalım.
- Güzelce kıvam alana kadar bırakmadan çırpalım toparlanmasın.
- Altını kapamadan yağı koyalım eriyince altını kapatalım vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kek pişene kadar kenarıda soğumaya bırakalım ara ara karıştıralım.
- Kek piştiğinde ortadan bölelim ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık kremayı dökelim.
- Üzerini pudra şekeri ile süsleyelim afiyet olsun ????.