Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- 2-3 damla limon suyu
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı marmelat
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtalar traş köpüğü kıvamı alana dek mikserin yüksek devrinde çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenip spatulayla karıştırılır.
- Un,kabartma tozu,vanilya ve limon suyu eklenip tekrar spatulayla karıştırılır.
- En son yoğurt eklenir.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırına verilir.
- Kürdan testi ile kontrol edilir.
- Fırının kapağı hafif aralanır 5 dakika beklenir.
- Fırından çıkarılır soğumaya bırakılır.
- Kalıptan çıkarılır enine ikiye kesilir.
- Kek pişerken başka bir tarafta krema hariç tüm malzemeler pişirilir.
- En son krema katılır karıştırılır.
- Ilıdığında pastamızın arasına kremanın tamamı yayılır.
- Üzerine marmelatlı karışım sürülür pastanın geri kalanı kapatılır.
- Üzerine bolca pudra şekeri serpilir *dilerseniz çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.