Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım kilo süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra kal gereçleri ekleyerek çırpalım. Yağlamış kelepçeli kalıba dökelim.
- 160 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve kremasını hazırlayın.
- Krema için bütün gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- Ortasına kremayı dökelim ve yayalım. Kekin üst kısmını kapatıp en üstüne pudra şekeri serpelim. Dinlendikten sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.