bilgisayarci
FD Üye
Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket maya
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un (ele yapışan bir kıvam olması gerek eksik gelirse un ilave edilebilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
- Ek olarak arasına meyve tercih edilebilir
- Çilek /muz vs
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için :süt ve şekeri ilk önce kaba alıp çırpın .
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp yoğurun.
- Yarım saat hamuru dinlendirdikten sonra küçük bezeler halinde yuvarlayıp yağlı bir kağıt üzerine koyun, bende yaklaşık 10 beze kadar hamur çıktı .
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında kalsın.
- Kreması için :krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup ocağa alın krema piştikten sonra krem şantiyi ilave edip karıştırın. Krema hazır.
- Fırından çıkan hamuru soğumaya bırakıp kremayıda dolaba soğuması için kaldıralım.
- Sıkma torbası yardımı ile hamurlarımızın içini krema ile dolduralım.
- Doldurma esnasında çeşitli meyve tercih edebilirsiniz.