Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı toz kuru maya
- 2 yemek kaşığı yumuşayıp margarin yada tereyağ
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 küçük kase pul eritme çikolata
- Pudra şekeri
- Antep fıstığı tozu
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ,maya ve toz şeker karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi için 2dk kadar bekletilir.
- Ardından sıvı yağ ,tereyağ ,vanilya ile karıştırmaya devam edilir.
- Son olarak un ilave edilir hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Hamurun 40dk kadar mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamurdan yuvarlak toplar yapılır ve tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede yaklaşık 15dk kadar pişirilir.
- Süt, yumurta ,un, nişasta, şeker vanilya karıştırılır ve ocağa alınır .
- Kaynayınca altı kapatılır ,soğuyunca krem şanti ilave edilir ve mikserle tekrar çırpılır.
- Soğuyan pasta hamuru ortadan ikiye ayrılır ve krema sıkılır son olarak üstleri çikolata ve pudra şekeri ile süslenir .