elektronikci
FD Üye
Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisin de su, şeker ve mayayı açıp bekletelim. Daha sonra öteki gereçleri ekleyip, en son unu da ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Unu dikkatli bir halde ekleyelim.
- Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepsi mayası yapalım. 175 derecede pişirelim.
- Kreması için; tencereye kremşanti hariç başka gereçleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp, ılıklaşınca toz kremşantiyi ek edelim ve çırpalım.
- Soğuyan hamurları bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı içine sıkalım.
- Üzerine pudra şekeri yahut benmari adabı eritip çikolata dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.