Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Alman Pastası

Alman Pastası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
alman-pastasi.jpg

Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kabın içerisin de su, şeker ve mayayı açıp bekletelim. Daha sonra öteki gereçleri ekleyip, en son unu da ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Unu dikkatli bir halde ekleyelim.
  2. Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepsi mayası yapalım. 175 derecede pişirelim.
  3. Kreması için; tencereye kremşanti hariç başka gereçleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp, ılıklaşınca toz kremşantiyi ek edelim ve çırpalım.
  4. Soğuyan hamurları bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı içine sıkalım.
  5. Üzerine pudra şekeri yahut benmari adabı eritip çikolata dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt