Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Pastası

Alman Pastası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
alman-pastasi.jpg

Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler


Hamur İçin;
  • 4 su bardağı un
  • 1.25 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı şeker
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ
Muhallebisi İçin;
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için unun yarısı bir kaba alınır ortası havuz biçiminde açılır içine süt,şeker ve maya katılıp bir müddet üstü kapalı bir formda mayalanması sağlanır.
  2. Daha sonra tüm gereçler katılıp yoğrulur. Üstü streçlenir ve 30 dk kadar mayalanması sağlanır.
  3. Muhallebisi için tüm gereçler vanilya ve tereyağı hariç bir tencereye alınır.
  4. Muhallebi güzelce katılaşınca ocaktan alınır vanilya ve tereyağı katılır (tam muhallebiye temas edecek biçimde streçlenerek soğutulursa üstü kabuk tutmaz).
  5. Hamur mayalanınca kokusu çıkana kadar düzgünce yoğrulur ve daire halinde yada benim yaptığım üzere simit halinde form verilir, bir mühlet daha üstü örtük mayalandıktan sonra kızartma sürecine geçilir.
  6. Önlü gerili yeterlice kızarınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  7. Soğuyan pastaların ortası kesilir ve muhallebi sürülerek kapatılır.
  8. Üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. Afiyet olsun ????.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt