bilgisayarci
FD Üye
Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Hamur İçin;
- 4 su bardağı un
- 1.25 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant kuru maya
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 fiske tuz
- Yarım su bardağı şeker
- Sıvı yağ
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için unun yarısı bir kaba alınır ortası havuz biçiminde açılır içine süt,şeker ve maya katılıp bir müddet üstü kapalı bir formda mayalanması sağlanır.
- Daha sonra tüm gereçler katılıp yoğrulur. Üstü streçlenir ve 30 dk kadar mayalanması sağlanır.
- Muhallebisi için tüm gereçler vanilya ve tereyağı hariç bir tencereye alınır.
- Muhallebi güzelce katılaşınca ocaktan alınır vanilya ve tereyağı katılır (tam muhallebiye temas edecek biçimde streçlenerek soğutulursa üstü kabuk tutmaz).
- Hamur mayalanınca kokusu çıkana kadar düzgünce yoğrulur ve daire halinde yada benim yaptığım üzere simit halinde form verilir, bir mühlet daha üstü örtük mayalandıktan sonra kızartma sürecine geçilir.
- Önlü gerili yeterlice kızarınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan pastaların ortası kesilir ve muhallebi sürülerek kapatılır.
- Üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. Afiyet olsun ????.