teknolojiuzmani
FD Üye
Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 150 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 paket instant kuru maya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 100 gram tereyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 1 dolu tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım, yoğurma kabımızın içerisine ılık suyu, mayayı, şekeri ve yumurtayı alıp karıştıralım.
- Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ve unu da ek ederek yoğurma sürecine başlayalım.
- Unu azar azar ek edelim hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım, hamurumuzun üzerini streçle kaplayıp 45 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte modüller koparıp yuvarlayalım(ben 1 tepsisinin ortasına delik açtım simit halinde yaptım)
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine elimizle hafif bastırdıktan sonra üzerine bir bez örtüp 20 dk tepsi mayası için bekletelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakalım, artık kremasını hazırlayalım.
- Kreması için tereyağ,vanilya ve krem şanti hariç öbür materyalleri uygun bir tencereye alıp ocakta kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ,üzerini streçle kaplayıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
- Çikolata sosu için; küçük bir tencere yahut tava içerisine tereyağ koyalım kısık ateşte eriyince içerisine bitter çikolata ekleyip karıştıralım.
- Çikolata eriyince kahvaltılık çikolatayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Şimdi pastalarımızı ortadan keselim alt tabanın üzerine kremadan sıkalım .
- Üzerini kapatıp çikolata sosuna batıralım, üzerine antep fıstığı serpelim servise hazır.
Not; alman pastanın bir kısmınada çikolata sosu yerine pudra şekeri eleyip o formda servis yapabilirsiniz.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı