Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım Türk kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım Türk kahve fincanı ılık su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 kaşık tereyağ
- Bolca pudra şekeri
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bir kapta yumurtanın beyazlarını yarım Türk kahve fincanı su ile çırpıyoruz.
- Diğer kapta da yumurtanın sarılarını toz şeker ile çırpıyoruz.
- Şeker eridikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ve daha sonra yumurta akıyla birleştiriyoruz.
- Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı üzerine ekliyoruz. Ve karıştırıyoruz.
- Önceden fırını ısıtmadan fansız olarak 165 derecede 40 dakika pişiyoruz.
- Kontrollü pişirin fırından fırına fark edebilir.
- Piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.
- Krema için.;Süt, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve unu ekleyip ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra içerisine 1 çay bardağı pudra şekeri, vanilya, tereyağ ekliyoruz.
- Altını kapatıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
- Kekimizi enlemesine ortadan ikiye bölüyoruz. İçerisine soğuyan kremamızı sürüyoruz.
- Daha sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve hazır.Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı