Alman Yolu Patates Havuç Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 paket füme dana sosis (4 sosis)
- Tuz
- Karabiber
- Zerzevat çeşnisi
Alman Metodu Patates Havuç Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağımızı büyük bir tencereye alıp ocağı yakalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve kavuralım.
- Sosislerimizi yıkayıp dilim dilim keselim, soğanlara ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
- Havuçlarımızı soyup dilim dilim yahut küp küp doğrayalım ve tencereye ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra üstünü geçecek kadar su ekleyelim.
- Patateslerimizi de soyup küp küp doğrayalım ve tencereye ekleyelim.
- Baharatlarımızı da ekleyerek kaynaması için tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra 20-30 dk kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.