Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye tabanı için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yumurta
- Yarım bardaktan 2 parmak fazla şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kg süzme yoğurt
- 1 kase ayıklanmış vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tabanımızla başlıyoruz. Yumurta, şeker ve tereyağını karıştıralım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir kurabiye hamuru yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun 3 te 2 sini merdane yardımıyla açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yanlarına da gelecek halde yayalım.
- Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
- İç dolgusu için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
- Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma uygunca yedirin.
- Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
- 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
- Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.