Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanca Deyimler ve Türkçesi

Almanca Deyimler ve Türkçesi
0
197

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Almanca Deyimler ve Türkçe Karşılıkları
Almanca Deyimler ve Türkçe anlamları
Almanca Deyimler ve anlamları
Almanca Deyimler

Jeden Tag: her gün

schon gut: peki,pekala

pech haben: sansi olmamak (Wir haben PechEs regnet:sansimiz yokYagmur yagiyor)

das macht nichts: zarari yok (ich habe keinen Bleistiftdas macht nichts:Kursunkalemim yokzarari yok)

Jahre lang: yil boyunca

es geht: söyle böyle,eh iste

einkaufen gehen: alisverise cikmak

es ist aus: bitti,sona erdi,kapandi (Endlich ist es aus mit ihrer Freundschaft:nihayet arkadasliklari sona erdi)

das ist alles: hepsi bu dek

das wär's: tamamdir,bu dek

guten tag: iyi günler ,merhaba

recht haben: hakli olmak,hakki olmak (ich glaube, es wird regnen Ja,du hast rechtanirim yagmur yagacak Evet,haklisin)

zu Fuß: yürüyerek

am besten: en iyisi,iyisi mi

nach Hause: eve

zu Hause: evde

weg müssen: gitmek,gerekli olmak (Es ist spät ich mußweg:Gec olduGitmeliyim)

sagen wir: diyelim ama,farz edelim

zum erstenmal: ilk kez ,öncelikle

nichts dafürkönnen: elinden birsey gelmemek,caresiz almak,suc kendinde olmamak (ich kann nichts dafür,wenn du nicht arbeitesten calismazsan ben birsey yapamam)

weg sein: uyur kalmak,sarhos edinmek,sasirmak,asik edinmek (Ich bin weg für Galatasaray:Ben Galatasaraya asigim)

eines Tages: günün birinde,bir gün

einen Augenblick: bir dakika,bir saniye

von mir aus: benim icin hava hos,ayrım etmez

wie geht es dir: nasilsin

mitos einem Wort: kisaca,tek sözcükle

keine Ursache!: birsey degil,rica ederim,astagfurullah

was soll das?: bu (da) ne demek (oluyor)

Platz nehmen: oturmak (Nehmen Sie Platz, bitte!: Oturun lütfen)

auf die Nerven gehen: birinin sinirlerine değmek,birini sinir etmek: (Mitos deinen dummen Fragen gehst du mir auf die Nerven:Aptalca sorularinla sinirime dokunuyorsun)

das Licht anmachen: isigi acmak,isigi yakmak

vor sich haben: yapacak seyi almak (Ich habe heute vieles vor mir: Bugün yapacak cok seyim var)

du meine Güte!: Tanrim!,aman Allahim!,aman Yarabbi

in Frage kommen: söz konusu almak, (dein Problem ist nicht in Frage gekommenenin problemin hic laf konusu olmadi)

im wege stehen: engel olmak,karsisina cikmak

Wieviel uhr ist es?: saat kac?

Schule haben: okulu olmak: (Heute haben wir keine Schule: Bugün okulumuz yok)

eine Rolle spielen: bir rol oynamak,rolü olmak,önemi edinmek (Der Beruf spielt im leben eine große Rolle: Meslegin yasantida büyük rolü vardir)

nichts zu machen sein: yapacak hicbir sey olmamak

leid tun: gözü yaşlı edinmek,acimak (es tut mir leid :üzgünüm

im Kopf: kafadan,akildan,akilda (Du kannst wohl nicht im Kopf rechnen:Akildan hesap yapamiyorsun çağrıda bulunmak)

Got sei Dank! : Allaha sükür!,cok sükür!

Bescheid wissen: iyi iyi anlamak (Weißt du Bescheid, was der Lehrer gesagt hat?:Ögretmenin ne dedigini iyi biliyormusun?)

weißt du was: derim fakat,diyorum ki,ne dersin?

den gleichen (anderen,nächsten usw) Tag: ayni (diger,ertesi vs) gün

das ist seine Sache: (bu) onun bilecegi is,kendisi bilir

es ist mir (dir,) recht: benim icin hava hos,bence bir sakincasi yok

es geht los: basliyor (Los! Schnell! Schnell! Es geht los!: Haydi!Cabuk!cabuk!Basliyor)

aus dem Kopf: akildan, ezberden

auf jeden (keine) Fall: her (hicbir) durumda, her türlü (hicbir) sartta, belli (asla),elbette,ne olursa olsun

im Augenblick: bir anda,hemen,son hizla

unter Umständen: olur ya,herhalde,yerinde düserse

Schluß machen: son vermek,bitirmek (In zwei Minuten müßt ihr Schluß machen:Iki dakikaya dek bitirmelisin) *