Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Almanca Deyimler ve Turkcesi

Almanca Deyimler ve Turkcesi
0
177

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Almanca Deyimler ve Turkce Karşılıkları
Almanca Deyimler ve Turkce anlamları
Almanca Deyimler ve anlamları
Almanca Deyimler

Jeden Tag: her gun

schon gut: peki,pekala

pech haben: sansi olmamak (Wir haben PechEs regnet:sansimiz yokYagmur yagiyor)

das macht nichts: zarari yok (ich habe keinen Bleistiftdas macht nichts:Kursunkalemim yokzarari yok)

Jahre lang: yil boyunca

es geht: soyle boyle,eh iste

einkaufen gehen: alisverise cikmak

es ist aus: bitti,sona erdi,kapandi (Endlich ist es aus mit ihrer Freundschaft:nihayet arkadasliklari sona erdi)

das ist alles: hepsi bu kadar

das wär's: tamamdir,bu kadar

guten tag: iyi gunler ,merhaba

recht haben: hakli olmak,hakki olmak (ich glaube, es wird regnen Ja,du hast rechtanirim yagmur yagacak Evet,haklisin)

zu Fuß: yuruyerek

am besten: en iyisi,iyisi mi

nach Hause: eve

zu Hause: evde

weg mussen: gitmek,gerekmek (Es ist spät ich mußweg:Gec olduGitmeliyim)

sagen wir: diyelim ki,farz edelim

zum erstenmal: ilk defa ,ilk kez

nichts dafurkonnen: elinden birsey gelmemek,caresiz olmak,suc kendinde olmamak (ich kann nichts dafur,wenn du nicht arbeitesten calismazsan ben birsey yapamam)

weg sein: uyur kalmak,sarhos olmak,sasirmak,asik olmak (Ich bin weg fur Galatasaray:Ben Galatasaraya asigim)

eines Tages: gunun birinde,bir gun

einen Augenblick: bir dakika,bir saniye

von mir aus: benim icin hava hos,fark etmez

wie geht es dir: nasilsin

mit einem Wort: kisaca,tek sozcukle

keine Ursache!: birsey degil,rica ederim,astagfurullah

was soll das?: bu (da) ne demek (oluyor)

Platz nehmen: oturmak (Nehmen Sie Platz, bitte!: Oturun lutfen)

auf die Nerven gehen: birinin sinirlerine dokunmak,birini sinir etmek: (Mit deinen dummen Fragen gehst du mir auf die Nerven:Aptalca sorularinla sinirime dokunuyorsun)

das Licht anmachen: isigi acmak,isigi yakmak

vor sich haben: yapacak seyi olmak (Ich habe heute vieles vor mir: Bugun yapacak cok seyim var)

du meine Gute!: Tanrim!,aman Allahim!,aman Yarabbi

in Frage kommen: soz konusu olmak, (dein Problem ist nicht in Frage gekommenenin problemin hic soz konusu olmadi)

im wege stehen: engel olmak,karsisina cikmak

Wieviel uhr ist es?: saat kac?

Schule haben: okulu olmak: (Heute haben wir keine Schule: Bugun okulumuz yok)

eine Rolle spielen: bir rol oynamak,rolu olmak,onemi olmak (Der Beruf spielt im leben eine große Rolle: Meslegin yasantida buyuk rolu vardir)

nichts zu machen sein: yapacak hicbir sey olmamak

leid tun: uzgun olmak,acimak (es tut mir leid :uzgunum

im Kopf: kafadan,akildan,akilda (Du kannst wohl nicht im Kopf rechnen:Akildan hesap yapamiyorsun demek)

Got sei Dank! : Allaha sukur!,cok sukur!

Bescheid wissen: iyi bilmek (Weißt du Bescheid, was der Lehrer gesagt hat?:Ogretmenin ne dedigini iyi biliyormusun?)

weißt du was: derim ki,diyorum ki,ne dersin?

den gleichen (anderen,nächsten usw) Tag: ayni (diger,ertesi vs) gun

das ist seine Sache: (bu) onun bilecegi is,kendisi bilir

es ist mir (dir,) recht: benim icin hava hos,bence bir sakincasi yok

es geht los: basliyor (Los! Schnell! Schnell! Es geht los!: Haydi!Cabuk!cabuk!Basliyor)

aus dem Kopf: akildan, ezbere

auf jeden (keine) Fall: her (hicbir) durumda, her turlu (hicbir) sartta, muhakkak (asla),kesinlikle,ne olursa olsun

im Augenblick: bir anda,hemen,son hizla

unter Umständen: belki,herhalde,uygun duserse

Schluß machen: bitirmek,son vermek (In zwei Minuten mußt ihr Schluß machen:Iki dakikaya kadar bitirmelisin)