Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

almancada Konuşma Kaliplari - Yönler- Meslekler- Deyimler

almancada Konuşma Kaliplari - Yönler- Meslekler- Deyimler
0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
almancada Hitabe Kaliplari Yönler Meslekler Deyimler almancada yönler almancada meslekler hayır seslenmek hayır tanışma DERS 1 GENEL TAVIR KALIPLARI (PRAKTISCHER SPRACHFÜHRER) Aşağıda Almanca'da kullanılan genel söylev kalıpları yer almaktadır Kalıpların önce Türkçe'leri, yanına Almanca yazılışları ve paranaaa içersinde okunuşları verilmiştirOkunuşlarda yer alan : işareti, kendinden önceki harfin birazcık uzunca okunacağını belirtir Almanca'da rharfleri genellikle fazla baskılı söylenmemekle beraber yumuşak g (ğ) sesine aynı bir ses verir Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür Ederim : Danke (dankı) Çok teşekkür ederim : Danke sehr (dankı ze:r) Rica ederim : Bitte (bitı) Bir şey değil : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Afedersiniz : Entschuldigen Sie, bitte (entşuldigın zi: bitı) Çok rica ederim : Bitte sehr (bitı ze:r) Adım 'dır : ich heisse (ih hayzı ) Ben bir Türk'üm : ich bin ein Türke (ih bin ayn türkı) Ben doktorum : ich bin Arzt (ih bin artst) Ben öğrenciyim : ich bin Schüler (ih bin şu:lır) id Ben yaşındayım : ich bin jahre daha alçak (ih bin ya:re alt) Ben yirmi yaşındayım : ich bin zwanzig jahre daha alçak (ih bin svansig ya:re daha alçak) Adınız nedir? : Wie heissen Sie? (vi: hayzın zi 1548924493 1548924493 almancadakonusmakaliplariyonlermesleklerdeyimler5c52b655cc348almancadakonusmakaliplariyonlermesleklerdeyimler5c52b655cc348 http:wwwtrforum2comimagessmiliessmilegif Adım Ali'dir : ich heisse Ali (ih hayzı Ali) Sen kimsin? : Wer bist du? (wer bist du) Ben Ali'yim : ich bin Ali (ih bin Ali) Ben müslümanım : ich bin Müslimisch (ih bin müslimiş) Adım Ali'dir : Mein Name ist Ali (mayn na:mı ist Ali) Adım Ahmet : Mein Name ist Ahmet (mayn na:mı ist Ahmet) Anlaştık! : Verstanden! (feğştandın) Lütfen : Bitte (bitı) Pekala : Gut (gu:t) Özür dilerim : Entschuldigung (entşuldigung) Bay : Herr (kişinin soyadı) Hanımefendi : Frau (evli kadının soyadı) Bayan : Fräulein (evlenmemiş kızın soyadı) Işlenmiş : Okay (okay) Güzel! : schön (şö:n) Tabii : natürlich (natürlih) Inanılmaz! : wunderbar (vundığba:ğ) Merhaba (selamlama) : hallo (halo 1548924493 1548924493 almancadakonusmakaliplariyonlermesleklerdeyimler5c52b655cc348almancadakonusmakaliplariyonlermesleklerdeyimler5c52b655cc348 http:wwwtrforum2comimagessmiliessmilegif Merhaba (selam) : Servus! (servıs) Günaydın: Guten Morgen (gu:tın morgın) İyi günler (tünaydın ) : Guten Tag (gu:tın ta:g) İyi akşamlar : Guten Abend (gu:tın abınt) İyi geceler : Gute Nacht (gu:tı naht) Nasılsınız? : Wie geht es ihnen? (vi: ge:t es iğnın) İyiyim, teşekkür ederim : Es geht mir gut, danke (es ge:t mir gu:t, dankı) eh işte : Es geht (es ge:t) Nasıl gidiyor? : Wie geht's (vi ge:ts) Fena yok : Nicht schleht (niht şleht) yine görüşürüz : Bis bald (bis balt) Hoşçakalın : Auf Wiedersehen (auf vi:dırze:ın) (Allah'a ısmarladık,allah’a ısmarladık anlamında) Hoşçakalın : Auf Wiederhören (auf vi:dırhö:rın)(telefonda ve radyoda kullanılır) Hoşçakal : Mach's Gut (mahs gu:t) bay bay : Tschüss (tçü:z) çııÖÖçşab und zu ara sira den ganzen Tag tüm gün die ganze Nacht tüm gece am Vormittag ögleden önce bis heute bugüne kadar für eine kurze Zeit kisa bir zaman icin kürzlich birazcık önce uzun zaman lange Zeit im voraus evvelden immer noch hâlâ Yer Adları • Banka die Bank bank • Postane die Post post • Müze das Museum muzeum • Polis karakolu Polizeiwache politsayvahı • Hastane das Krankenhaus krankınhaus • Eczane die Apotheke apote:kı • Işyeri das Geschäft gışeft • Restoran das Restaurant restoran • Okul die Schule şu:lı • Kilise die Kirche kirhı • Sokak die Straße ştra:sı • Meydan der Platz plats • Dağ der Berg berk • Yokuş der Hügel hü:gıl • Göl der See ze: • Okyanus der Ozean otsean • Dere der Fluß flus • Yüzme Havuzu das Schwimmbad şvimba:t • Kapalı geschlossen geşlosın • Açık Auf auf, offen ofın • Posta kartı die Postkarte postkartı • Pul die Briefmarke bri:fmarkı • Bir az etwas etvas • Kahvaltı das Frühstück frü:ştük • Öğle yemeği das Mittagessen mita:kesın • Akşam yemeği das Abendessen a:bıntesın • Vejeteryen vegetarisch vegıtariş • Ekmek das Brot das bro:t • Içecek das Getränk gıtrenk • Kahve der Kaffee kafe: • Nehir der Tee te: • Meyve suyu der Saft zaft • Bira das Bier bi:r • Tren die Bahn ba:n, der Zug tsu:k • Otobüs der Bus bus • Metro die UBahn u:ba:n • Hava limanı der Flughafen flu:kha:fın • Tren istasyonu der Bahnhof ba:nho:f • Otogar der Busbahnhof busba:nho:f • Metro istasyonu der UBahnhof u:ba:nho:f • Kalkış die Abfahrt apfa:rt • Varış die Ankunft ankunft • Kiralık araba şirketi Autovermietung autofermi:tunk • Otopark Parken parkın • Hotel das Hotel hotel • Oda das Zimmer tsimır • Rezervasyon die Reservierung rezervi:runk • Pasaport Reisepaß rayzıpas • Kule der Turm turm • Köprü die Brücke brükı • Tuvalet die Toilette toileti) • Merhaba Guten Tag gu:tın ta:g • Güle Güle Auf Wiedersehen auf vi:dırze:ın • Görüşürüz Bis nachher bis na:hhe:r • Günaydın Guten Morgen gu:tın morgın • İyi günler Guten Tag gu:tın ta:g • İyi akşamlar Guten Abend gu:tın a:bınt • İyi geceler Gute Nacht gu:tı naht * ab und zu ara sira * den ganzen Tag bütün gün * die ganze Nacht bütün gece * am Vormittag ögleden önce * bis heute bugüne değin * sprecen Sie Deutsch? (almanca konusur musunuz?) * ja, ich spreche Deutsch (evet, almanca konusurum) *Nein, ich spreche nicht Deutsch (hayir, almanca konusamam) • Sol links links • Sağ rechts rehts • Düz geradeaus gıra:dıaus • Altında hinunter hinuntır • Yukarı hinauf hinauf şdie Erbse: bezelye die Artischocke: enginar die Tomate: domates die Gurke: salatalik die Karotte: havuc der Sellerie: kereviz der Porree: pirasa der Spinat: ispanak die rote Rübe: pancar der Kopfsalat: kivircik marul der Kohl: lahana der Blumenkohl: karnibahar die Zwiebel: sogan der Knoblauch: sarimsak reif: olgun reifen: olgunlasmak aufbewahren: muhafaza etmek der Karton: kutu das Trinkgeld: bahsis grüne Bohnen: taze fasulye die Frühbirne: turfanda armut das Frühgemüse: turfanda sebze das Muster: örnek gemustert: baskili, emprime der Stil: model, stil einfach,schlicht: kolay, sade der UKragen: dairesel yaka die Schulter: omuz der Rucken: sirt der Armel: kol der Gurtel: kemer die Bluse: bluz teuer: pahali knapp: siki, rahat bequem: gizli passen zu: adapte etmek elegant: sik inbegriffen: dahil waschbar: yikanabilir anziehen: giymek anprobieren: sınamak, prova etmek die Wolle: yün aus Wolle: yünlü, yünden yapilmis die Baumwolle: pamuk die Seide: ipekli aus der Mode, unmodern: modasi gecmis die letzte Mode: son moda çııÖÖçşheute : bugün (hoyte) morgen : yarin (morgen) der morgen : sabah übermorgen : yarindan sonra (übe morgen) abend : aksam (abind) almancada r harfleri baskin söylenmez heute abend : bu aksam heute nacht : bu gece (hoyte naht) morgens :sabah abends :aksamleyin das Frühstück : kahvalti (früstük) das mittagessen : ögle yemegi (yazildigi gibi okunur) das abendessen : aksam yemegi der Teller : tabak (tella) der Löffel : kasik das Messer : bicak (messa) die Gabel : catal das Glas : bardak (bütün sözlük anlami cam olarakta geciyor) die Tasse : fincan Bis Wann ? Ne zamana dek? WIE OFT? Ne sIklIkla? UM WIEVIEL UHR? saat kacta? VERZEIHUNG! afedersiniz AB HEUTE bugünden itibaren AB SOFORT su andan itibaren KEINE URSACHE birsey degil GERN GESCHEHEN memnuniyetle VIEL GLÜCK! bol sans bunlar trennbar fiillerdir (ayrilan fiiler) ayrilan kisim sona gider Hören : duymak zu hören : dinlemek hör mir zu : dinle auf hören : bitmek , kesilmek Hör auf: yapma , kes artik Ich bin glücklichSansliyim Ich habe GlückSansim var Ich will immer bei dir seinher zaman senin yaninda elde etmek istiyorum ohne dich kann ich nicht seinben sensiz olamam das nächste malbir dahaki sefere Darf ich etwas fragen?Birsey sorabilirmiyim? Ich werde dich nie vergessenseni asla unutmayacagim ich glaube dem Gottben allaha inaniyorum am samstag bin ich früh aufgestanden(cumartesi erken kalktim) ich habe mich meine Haare gewaschen(saclarimi yikadim) und bin ich mit meiner Familie an den See gefahren(ve ailemle birlikte göle gittik(aracla))zu Früchstück haben wir im Restaurant gegessen(kahvaltimizi restoranta yaptik)ich habe Apfelsaft getrunken(ben elma suyu ictim)das frühstück ist sehr gut gewesen(kahvalti cok iyi oldu)nach dem Essen bin ich mit meinem Bruder nach Hause gelaufen(yemekten daha sonra abimle eve yürüdük)wir haben das schöne Wetter genossen(biz güzel havanin tadini cikardik)und wir haben lange gesprochen ( ve biz uzun zaman konustuk)abend bin ich früh ins Bett gegangen(aksam yataga erken gittim) TÜRKCE ALMANCA YAZILISI ALMANCA OKUNUSU acelem var ich habe Eile ih habe ay`le acim ich bin hungrig ih bin hun`grig affedersiniz entschuldigen sie bitte entsuldigung zi bite affiyet olsun guten appetit guten apetit allah askina um gotteswillen um gottes villent allah rahatlik versin schlafin sie wohl silafin zi vol allaha ismarladik adieu adyö anlasiliyorki es folgt daraus ez folgt daraus arasira hie und da hi ind da katiyen auf keinen fall auf kaynin fal asla:katiyen keineswegs kayniz`vegz asla:katiyen bestimmt nicht bestimt niht gitgide nach und nach nah und nah bir kere daha noch einmal noh aynmal bu cok korkunc das ist schrecklich das ist sireklih disari cik verschwinden sie fersivinden zi dikkat edin passen sie auf passen zi auf uyarı achtung ahtung dur halt halt evet ja ya hayir nein nayn eyvallah servus servus girilmez zutritt verbotten tsu`trit ferboten görüsmek üzere auf bald auf bald hazirim ich bin fertig ih bin fertig  

858,542Konular
981,895Mesajlar
32,536Kullanıcılar
aslanbey48Son üye
Üst Alt