Noel Kek Tarifi
Stollen (Alman Noel Kek Tarifi) Nasıl Yapılır
Alman Noel Keki İcin Malzemeler:
150 gr şeker
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1 kg un
100 gr kıyılmış badem
2 kucuk bardak rom
500 gr tereyağı
14 lt sut
20 gr acı badem aroması
80 gr maya
100'er gr kucuk kuplere bolunmuş limon ve portakal Şekerlemesi
600 gr kuru uzum
Uzerine surmek icin: 200 gr sıvı tereyağı
200 gr kuş uzumu
Sıcak iken uzerine serpmek icin: 250 gr toz şeker, 5 corba kaşığı vanilya
Soğuduktan sonra uzerine serpmek icin: Pudra şekeri
imagesalmanlarinnoelkeki5ad3e504e76f9
Alman Noel Keki Yapılışı:
Kuru uzum ve kuş uzumu yıkanır, uzerine rom dokulerek bir gece bekletilir Maya 1 corba kaşığı şeker ve 3 corba kaşığı ılık sut ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 23'u bir kabın icine elenir, ortası acılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, sut ve diğer malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilave edilerek yoğrulur
Sonunda kuru uzum, kuş uzumu, badem, limon ve portakal şekerlemesi icine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması icin bekletilir Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi uzerine konarak biraz daha kabarması icin bekletilir 175190şde 5060 dakika pişirilir
Pişirdikten hemen sonra uzerine sıvı tereyağı surulur ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan sonra uzerine pudra şeker serpilir
Afiyet Olsun
Stollen (Alman Noel Kek Tarifi) Nasıl Yapılır
Alman Noel Keki İcin Malzemeler:
150 gr şeker
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1 kg un
100 gr kıyılmış badem
2 kucuk bardak rom
500 gr tereyağı
14 lt sut
20 gr acı badem aroması
80 gr maya
100'er gr kucuk kuplere bolunmuş limon ve portakal Şekerlemesi
600 gr kuru uzum
Uzerine surmek icin: 200 gr sıvı tereyağı
200 gr kuş uzumu
Sıcak iken uzerine serpmek icin: 250 gr toz şeker, 5 corba kaşığı vanilya
Soğuduktan sonra uzerine serpmek icin: Pudra şekeri
imagesalmanlarinnoelkeki5ad3e504e76f9
Alman Noel Keki Yapılışı:
Kuru uzum ve kuş uzumu yıkanır, uzerine rom dokulerek bir gece bekletilir Maya 1 corba kaşığı şeker ve 3 corba kaşığı ılık sut ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 23'u bir kabın icine elenir, ortası acılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, sut ve diğer malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilave edilerek yoğrulur
Sonunda kuru uzum, kuş uzumu, badem, limon ve portakal şekerlemesi icine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması icin bekletilir Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi uzerine konarak biraz daha kabarması icin bekletilir 175190şde 5060 dakika pişirilir
Pişirdikten hemen sonra uzerine sıvı tereyağı surulur ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan sonra uzerine pudra şeker serpilir
Afiyet Olsun