Almanların meşhur yemeği
Alman mutfak kulturu
Alman mutfağı
Almanlar ne yer
Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan yemek ceşitleri Almanya'da tuketilen yemeklerin onde gelenleridir Ozellikle domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri ozeldir Hemen hemen butun bolgelerde, yemekler sosis le yenir Almanya'da 1500'den fazla sosis ceşidi uretilmektedir En populer sebzeler patates, lahana, havuc, şalgam, ıspanak ve fasulye dir
Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan urunlerin %30'unu bu grup besinler oluştururBu bir trend halinde yukselmektedir
Unlu bir Alman değişi şoyle demektedir: Kahvaltı bir imparator, oğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidirkahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da recelli ekmekle yapılır Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri ya da peynirli ekmeği tercih etmektedir Ulkede 300'den fazla ekmek ceşidi fırınlarda satılmaktadır
Başka ulkelerden gelen gocmenler sayesinde, Alman mutfağı ve gunluk yemek alışkanlıkları bircok mutfaktan etkilenmiştir Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Doner gibi Turk ve Arap yemekleri ozellikle buyuk şehirlerde oldukca yaygın olarak satılmaktadır Uluslararası burger zincirleri ve Cin restorantları ulkenin bircok yerine yayılmıştır Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının populeritesi artmaktadır Yuksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından uc yıldızlı olarak ilan edilmiştir Yine 15 restorant iki yıldız almıştır
Şarabın ulkenin bircok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli ickisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tuketimi yıllara gore duşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile ust sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ulkesi uzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsuz icecek tuketimi konusunda 14, kişi başına meyve suyu tuketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukca populerdir
Alman mutfak kulturu
Alman mutfağı
Almanlar ne yer
Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan yemek ceşitleri Almanya'da tuketilen yemeklerin onde gelenleridir Ozellikle domuz eti'nin Alman mutfağı'ndaki yeri ozeldir Hemen hemen butun bolgelerde, yemekler sosis le yenir Almanya'da 1500'den fazla sosis ceşidi uretilmektedir En populer sebzeler patates, lahana, havuc, şalgam, ıspanak ve fasulye dir
Organik gıda satışı bir pazar haline gelmiştir ve satılan urunlerin %30'unu bu grup besinler oluştururBu bir trend halinde yukselmektedir
Unlu bir Alman değişi şoyle demektedir: Kahvaltı bir imparator, oğle yemeği bir kral ve akşam yemeği bir fakir gibidirkahvaltı genelde tahıllı yiyeceklerle ve bal ya da recelli ekmekle yapılır Almanların bir kısmı kahvaltıda soğuk yemekleri ya da peynirli ekmeği tercih etmektedir Ulkede 300'den fazla ekmek ceşidi fırınlarda satılmaktadır
Başka ulkelerden gelen gocmenler sayesinde, Alman mutfağı ve gunluk yemek alışkanlıkları bircok mutfaktan etkilenmiştir Pizza ve makarna gibi İtalyan yemekleri, Doner gibi Turk ve Arap yemekleri ozellikle buyuk şehirlerde oldukca yaygın olarak satılmaktadır Uluslararası burger zincirleri ve Cin restorantları ulkenin bircok yerine yayılmıştır Hint, Japon ve diğer Asya mutfaklarının populeritesi artmaktadır Yuksek profilli dokuz Alman restorantı, restorantları uluslararası derecelendiren Michelin Rehberi tarafından uc yıldızlı olarak ilan edilmiştir Yine 15 restorant iki yıldız almıştır
Şarabın ulkenin bircok kesiminde yaygın olmasına rağmen Almanya'nın milli ickisi bira olarak bilinmektedir Almanya'da kişi başına bira tuketimi yıllara gore duşmesine rağmen, kişi başına yıllık 116 litre ile ust sıralardaki yerini korumaktadır 18 batı ulkesi uzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Almanya; kişi başına alkolsuz icecek tuketimi konusunda 14, kişi başına meyve suyu tuketiminde ise 3 olmuştur Bunların dışında, mineralli su ve Schorle (meyve suyuyla karıştırılmış) Almanya'da oldukca populerdir