
Alparslan'ın 1 Yaş Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 2 kat pasta tabanı
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağ
- 1 paket pudra şekeri (1 su bardağı+çeyrek su bardağı)
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- Sarı şeker hamuru
- Renkli sıvı glazürler
Alparslan'ın 1 Yaş Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağ hariç bütün gereçleri pişirelim. Göz göz olunca ocapı kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyelim.
- Frosting için oda sıcaklığındaki tereyağ pudra şekeri ve limon suyunu mikserle çırpalım.
- Dinlenmesi için 30 dk buzdolabına koyalım.
- Pasta tabanını en alta koyalım ortasına kremamızı sürelim.
- Öteki katıda üstüne koyalım.
- Frosting hazır olunca pastanın etrafını ve üstünü bu harçla kaplayalım.
- Süslemek için şeker hamurunu elimizle yumuşatalım.
- Merdaneyle pastayı kaplayacak kadar açalım.
- Pastamızı kaplayıp fazla gelen kenarlarını keselim.
- Üzerini glazürlerle kurabiye kalıplarıyla kestiğimiz şeker hamurlarıyla dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.